Trafikte Adam Bıçaklamaya 6 Yıl Hapis Cezası

TAKİP ET

Trafikte tartıştığı bir kişiyi bıçaklayan Mutlu Caner Yontarkol'a 6 yıl hapis cezası verildi.

Mart 2020'de meydana gelen olayda 22 yaşındaki gastronomi öğrencisi Arda İpek aracını Etiler'deki evlerinin otoparkına sokmaya çalıştığı esnada yolu kapatmış ve karşı yönden gelen Mutlu Caner Yontarkol'la (49) tartışma yaşamıştı.

Otomobilden inen Yontarkol, Arda İpek'i koltuk altından bıçaklayarak hastanelik etmişti. 14 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Mutlu Caner Yontarkol hakkında açılan davada 11 yıl 3 ay hapis cezası istendi.

Dün görülen karar duruşmasında Yontarkol kendisini "Kimseyi ne öldürmek ne de yaralamak istedim. Suçsuzum. 14 ay haksız yere tutuklu kaldım. Beraatımı istiyorum. Bilmeden yaralanmaya sebep verdiğim için üzgünüm" diye savundu.

Kararı Yontarkol'un yüzüne okuyan Mahkeme Başkanı Utku Ercan, "Kasten yaralama suçundan alt sınırdan ayrılarak, üst sınırdan 6 yıl hapis cezasına çarptırdık. Pişmanlık içinde olduğunu düşünmüyoruz. Takdir indirimi yapmadık. Haksız tahrik indiriminden yararlanmanı uygun görmedik.

Trafikte gerçekleşen bu tür durumlara karşı zaten katıyız. Her önüne gelen silahla işini hallederse bu ülke yaşanmaz hale gelir. Bir iki kere kornaya bas git. Umarım buna yeltenecek insanlara da ders olur, sana da ders olur" ifadelerini kullandı.

 

Trafikte Adam Bıçaklamaya 6 Yıl Hapis Cezası