Trans Sporcuyla Tartışan Voleybol Takımının Kendi Soyunma Odasına Girişi Yasaklandı

TAKİP ET

ABD'de bir okulun kız voleybol takımı, takımın mensubu olan transseksüel bir sporcuyla soyunma odasında tartışmaya girdi. Bunun ardından takımın soyunma odasına girişi yasaklandı.

Massachusetts'te bulunan Randolph Union Lisesi'nin kız voleybol takımının okulun kız soyunma odasına girişi yasaklandı. Gerekçesi ise takımın trans bir sporcuyla soyunma odasının kullanımıyla ilgili tartışmaya girmesi.

New York Post'un haberine göre lise voleybol takımının sporcularının çoğu, transseksüel sporcuyla soyunma odası meselesi nedeniyle tartıştı.

Randolph Union Lisesi kız voleybol takımının bir sporcusu olan Blake Allen, herkesin soyunma odası yasağının neden getirildiğini sorduğunu, sorunun transseksüel bir sporcuyla yaşanan anlaşmazlık olduğunu söyledi.

Soyunma Odasındayken 'Uygunsuz Bir Hareket' Yaptı

Söz konusu transseksüel sporcunun soyunma odasındayken diğer sporculara "uygunsuz bir hareket" yaptığı iddia ediliyor. İddiaya göre bu hareketi nedeniyle transseksüel sporcu şikayet edildi. Fakat olayın üzeri örtüldü.

Bazı sporcular transseksüel sporcunun soyunma odası olarak farklı bir yer kullanmasını istedi fakat Vermont eyalet yasası öğrencilerin "tanımladıkları cinsiyete göre" soyunma odasını seçebileceklerini ve buna göre spor yapabileceklerini belirtiyor.

Yaşanan olayın ardından takımın kendi soyunma odalarını kullanmaları yasaklandı ve şu anda tüm takım, anlaşmazlığa neden olan trans sporcunun soyunma odasını kullanabilmesi için üzerlerini değiştirmeleri için tek bir banyoyu kullanabiliyor.

"Biyolojik Bir Erkekle Soyunmak İstemiyorum"

Takımın sporcularından Blake Allen, "Rahatsız olan tüm kızların tek bir banyoyu kullanarak 30 dakikada üzerlerini değiştirmelerini istiyorlar" dedi. Allen, sorunun takımda bir trans olmasından değil, kız öğrencilerin en savunmasız olduğu soyunma odasında olmasında olduğunu söyledi.

"Biyolojik bir erkekle birlikte soyunmak istemediğini" belirten Allen, taciz veya zorbalık gibi suçlamaları hak etmediklerini söyledi.

Trans Yüzücü Lia Thomas

Transseksüellerin sayısının hızla artması, bu konuda tartışmaları beraberinde getiriyor. Bir süre önce trans yüzücü Lia Thomas, biyolojik bir erkek olarak sahip olduğu üstün kas gücüyle üniversitesinde kadınlara karşı pek çok yüzme rekorunu kırmıştı. Bunun ardından FINA, trans yüzücülerin rekabet etmeleri için "açık" kategorisinin oluşturulacağını duyurdu. Bu karar transların eleştirilerine neden olsa da Lia Thomas gibi sporcuların yarattığı adaletsizlikten yakınan kadın sporcular tarafından sevinçle karşılandı.

Trans Yüzücü, Kadınlarla Yarışıp Altın Madalya Aldı

FINA, Trans Yüzücülerin Kadınlarla Yarışmasını Yasakladı

trans sporcuyla tartışan voleybol takımının kendi soyunma odalarına girişi yasaklandı abd