Trans Yüzücü, Kadınlarla Yarışıp Altın Madalya Aldı

TAKİP ET

Trans yüzücü Lia Thomas, Ivy League yarışlarında mücadele ettiği kadınları yenerek şampiyon oldu.

Cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın olan yüzücü Lia Thomas, ABD'de yapılan Ivy League şampiyonasında 500 yard mesafe serbest stil yarışlarında rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Erkek bedenine sahip olması nedeniyle taşıdığı kas kütlesi ve biyolojik avantajı nedeniyle birçok sporsever, yarışın şampiyonu olarak ikinci gelen Catherine Buroker'ı tebrik etti. 

Pennsylvania Üniversitesi öğrencisi Lia Thomas (22), 3 yıl boyunca bir erkek olarak (Will Thomas) olarak yarışmış, katıldığı yarışlarda 400'lü sıralamalardan öteye gidememişti.

New York Post'ta hakkında yapılan "Trans yüzücü Lia Thomas dalgalar yaratıyor, rekorlar kırıyor" başlıklı habere göre Thomas, 200 metre ve 500 metre serbest stilde kadınlara karşı yarışarak farklı rekorlara imza atmış. 

Yarışın görüntülerini paylaşan Pensylvania Üniversitesi Yüzme ve Dalış Kulübü'nün Twitter hesabına birçok yorum yapıldı. Dünyanın farklı yerlerinden yorum yapan sosyal medya kullanıcıları, transların kadınlarla yarışmasına izin verilmesini adil olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

lia thomas Catherine Buroker trans yüzücü abd pensylvania