Transfobik Saldırı: Beren Ecmel'in Yüzünü Kestiler

TAKİP ET

Beren Ecmel isimli kadın Taksim'de bir gece kulübünden çıktığı sırada saldırıya uğradı.

Beren Ecmel isimli trans kadın, İstanbul Taksim'de bulunan bir gece kulubünden çıktığı sırada bıçaklı saldırıya uğradı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından yüzü kesilen Ecmel, "Harbiye'den Mecidiyeköy'e yürürken iki kişinin sözlü tacizine uğradık. Uyarmamıza rağmen takip edenlerden birisi peşimize takıldı. Bizi Harbiye Orduevi'ne kadar takip ettiler. Orada darp edildik. Ben taksiye bindim, taksiden indirdi ve bana tekrar saldırdı. Kanlar içindeyken kolumdan sürükleyerek Dolapdere'ye indirdi. Polisleri görünce kaçtım kurtuldum" şeklinde konuştu.

Ecmel'in sürekli tacize ve saldırılara maruz kaldığını belirten arkadaşı U.A., genç kadının saldırıya uğradıktan sonra çekilmiş görüntülerini paylaştı. Görüntüleri çeken bir başka trans birey ise ''Biz de insanız'' diyerek isyan etti.

Trans bir birey olan Ecmel'in her an tehlike altında olduğunu belirten U.A., "Fiziksel saldırı olmasa bile küfür, taciz gibi hak ihlallerine maruz kaldı. Bu olaydan çok çekmiş birisi olduğu için insanların artık duymasını istedim. Sadece Beren değil, sosyal medya hesabımdan yayımladığım videoda konuşan kişide iki ay önce yüzüne kezzap atılan trans arkadaşımız" dedi.

Olay hakkında soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

 

trans kadın beren ecmel yüzünü kestiler saldırıya uğradı bıçak