Transkript Belgeleri e-Devlet Üzerinden Temin Edilebilecek

TAKİP ET

YÖK, transkript belgesinin Türkçe ve İngilizce olarak e-Devlet üzerinden temin edilebileceğini duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan çalışma sonucunda transkript (not dökümü) belgelerinin e-Devlet üzerinden dijital ortamda alınmasına olanak sağlandı.

Yaptığı çalışmaların ardından YÖK, bilgi işlem sistemi ile üniversitelerin bilgi sisteminin uyumunun sağlanarak e-Devlet üzerinden transkript belgesi verilebilmesi için gerekli veri girişlerinin sağlanması adına üniversitelere yazı yolladı. Vakıf ve devlet üniversiteleri tarafından da bu verilerin sisteme girişleri sağlanarak tamamlandı.

YÖK'ün e-Devlet kapısı üzerindeki alanından "Transkript Belgesi Sorgulama" seçeneği tıklanarak ücretsiz bir şekilde belgeler temin edilebilecek. Öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu resmi belgelerden olan ve kayıtlı olunan üniversitelerden alınabilen transkript belgeleri, böylelikle, e-Devlet üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak çift dilde öğrenciler tarafından alınabilecek.

 

yök e-devlet transkript belgeler alınabilecek kapısı üzerinden ücretsiz çift dilde türkçe ingilizce çalışma tamamlandı transkript belgesi sorgulama seçenek üniversiteler yazı