Travma Yaşadıkları İçin Beraber Uyuyan Depremzede İkiz Kız Kardeşleri ''Eşcinselsiniz'' Bahanesi ile Okuldan Attılar

TAKİP ET

Antakya'da 4.5 saat göçük altında kaldıkları için yaşadıkları travmadan dolayı aynı yatağı paylaşan 16 yaşındaki ikiz kız kardeşleri, yurt ve okul müdürü 'eşcinsel' olmaları bahanesi ile okuldan attılar.

Hatay'ın Antakya ilçesinde depreme yakalanan 16 yaşındaki dünya dereceleri bulunan depremzede ikiz kız kardeşler, eğitimlerine devam edebilmek için Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'ne kayıtlarını aldırdılar. 

Depremde göçük altında 4.5 saat kaldıktan sonra kurtarılan ikiz kardeşlerden bir tanesi, yaşadığı travma sebebi ile yatağını kız kardeşi ile paylaşarak uyuduğu için yurt ve okul müdürü tarafından 'eşcinsellik' bahanesi ile okuldan atıldılar.

'Kızların Eşçinsel, Gel Kayıtlarını Al'

Öğrencilerden birinin durumu yurt yönetimine şikayet etmesi üzerine yurt rehber hocası durum değerlendirmesi yapmadan çocukları 'eşcinsel' olmakla suçluyor ve daha sonra yurdun müdür yardımcısı Ş.Y., ikiz kız kardeşlerin babasını arayarak "Kızların eşçinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz" şeklinde konuşuyor. Ancak yurt ve okul yönetimi iddialarına ilişkin herhangi bir ispat sunamıyor.

Biri Dünya Şampiyonu, Diğeri Dünya Üçüncüsü

Eşcinsellik ile itham edilerek okuldan atılan ikiz kız kardeşlerin, kendi yaş kategorilerinde Kick Boks'ta birinin dünya birincisi, diğerinin ise dünya üçüncüsü olduğu biliniyor.

'Çocuklarının Adı Okulda Çıktı, Ben Tutamam Okulda'

Olayı ortaya çıkaran gazeteci Mustafa Dilek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşananları şu ifadeler ile anlattı:

''Depremzede olan 16 Yaşındaki ikiz Kız Kardeşleri "Aynı Yatakta Uyuyorlar" Bahanesiyle Yurt ve Okul Müdürü tarafından Eşcinsellikle Suçlanıp Okuldan Atmaya Kalkmışlar.

Antakya'da depreme yakalanan ve 4,5 saat boyunca göçük altında kalan 16 yaşındaki sporcu tek yumurta ikizi depremzede kız kardeşler, okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'ne aldırıyor. Aynı okulun yurdunda da konaklamaya başlıyor. Babanın aktardığına göre çocuklardan biri göçük altında kalmanın korkusuyla kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başlıyor.

Öğrencilerden biri birlikte uyuyorlar diyerek ikizleri yurt yönetimine şikayet ediyor. Yurt rehber hocası çocukların durumunu analiz etmek yerine "siz eşçinselsiniz" diyerek suçluyor. Daha sonrada Yurt Müdür Yardımcısı Ş.Y. çocuklarının babasını arayarak "Kızların eşçinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz" diyor.

Baba; "Bana bunu ispatlayın" Diyor. Yönetim ispatlamıyor. Daha sonra 15 Aralık akşamı yönetim öğrencileri hiçbir gerekçe göstermeden yurttan atıyor. Öğrenciler o geceyi babalarının bir tanıdığının evinde geçiriyor. 5 Ocak tarihinde Okul Müdürü "çocukları disipline sevk ettik gel kaydını al" diyor.

Müdür ayrıca "Çocuklarının adı okulda çıktı, ben tutamam okulda" diyor. Baba bunun üzerine sizi dava edeceğim ve çocuklarımın kaydını aldırmayacağım şeklinde konuşuyor. Çocuklar yaklaşık 40 gündür psikolojik baskı altında. Baba çözüm bekliyor. Baba çocuklarımın adını "okul yönetimi çıkardı ve her yere yaydılar" diyor.

Bu çocuklar Kick Boks da kendi yaş gruplarında Dünya birincisi diğeri ise dünya üçüncüsü.''

İkizlerin Babası Mehmet Tuzsuz Yaşadıklarını Anlattı

İkiz kardeşlerin babası Mehmet Tuzsuz bir televizyon kanalına çıkarak yaşananları anlattı. Okul müdürünün kendisini "çocuklar birbiriyle yatıyor eşcinseller, götürün memleketinizde okutun" diyerek aradığını söyleyen baba "Hocam memleketimde okul var da ben okutmadım mı" cevabını verdiğini söyledi. Okul müdürü ve yurt müdürüyle görüştüğünü söyleyen baba Tuzsuz "Okuldan atmayın hocam bana yardımcı olun çocukalrı tedavi ettireyim Hatay'ın neresinde okul var"  Hatay'da hala sarsıntılar olduğu için çocukların psikolojisi düzelsin diye Alanya'ya gönderdiğini söyledi. Bunun üzerine müdürün kendisini olayı çocukların siciline işlemekle tehdit ettiğini söyledi "Hep çocuklarımın sicili ile tehdit ettiler" dedi. Okula gidip müdürden delil istediğini söyleyen baba Mehmet Tuzsuz müdüre, "Bir tane çocuğun ifadesiyle çocukları almayacağım, devletin okulundan benim çocuğumu atmaya kalkıyorsunuz" dediğini belirtti. olayın devamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğini söyleyen baba kendisini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönlerdiklerini ve durumu ortaöğretimden sorumlu birim amiri ile görüştüğünü söyledi. 

Antalya Valili Olayla İlgili Soruşturma Başlattı

Antalya Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında ilimiz Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesinde öğrenim gören iki kız öğrenci hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak Valiliğimizce gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

alanya mevlüt çavuşoğlu spor lisesi eşcinsel ikiz kız kardeşler