Trendyol, Türkiye'nin İlk Decacorn Şirketi Oldu

TAKİP ET

Trendyol, değeri 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılan 'decacorn' tanımına sahip ilk Türk şirketi oldu.

Türk şirketi olarak kurulan ancak sonrasında yüzde 86,50’lik hissesini Çinli Alibaba'ya devreden e-ticaret platformu Trendyol, 1,5 milyar dolar yeni yatırım ile değerlemesini 16,5 milyar dolara çıkardı. Şirket bu hareketle değeri 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılan ‘decacorn’ tanımına sahip ilk Türk teknoloji şirketi oldu.

ABD merkezli yatırım fonu General Atlantic ve Japonya merkezli SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turunda Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de yer aldı. SoftBank Investment Advisers, bölgenin önemli yatırımcılarından ADQ ve Princeville Capital bu yatırım turuyla beraber Türkiye’deki ilk yatırımlarını gerçekleştirdi. Yeni yatırım turuyla birlikte, Trendyol'un hissedarlık yapısında Asya, Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Türkiye'den önemli yatırımcılar yer almış oldu.

Trendyol'un ilk 'decacorn' olmasının uluslararası öneme sahip olduğunu belirten Trendyol Kurucusu Demet Mutlu, "Bu yatırım Türkiye'nin dijital ekosistemine uluslararası ilgiyi artıracak ve sektörümüzün gelişmesine ciddi ivme kazandıracak" ifadelerini kullandı.

trendyol ilk türk decacorn şirket yatırım turu alibaba abd demet mutlu