"Tripot ve Kamera Satışlarını Kontrol Edin"

TAKİP ET

Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit'teki köşesinden hükümete yeni bir hafiyelik tavsiyesinde bulundu.

Sedat Peker'in AKP'nin karıştığı skandalları bir bir ifşa ettiği videolarına değinen Dilipak, "Ülkemizin hali malum. CoVID belasından yakamızı kurtaramamışken, Ramazanın ikinci yarısında herkesin ev hapsine tıkıldığı bir zamanda Mescid-i Aksa, Kudüs, Filistin, Gazze’de yaşanan olaylarla uyandık. Bu da yetmedi, Peker’in açıklamaları ile başlayan tartışma giderek daha fazla genişleyen ve derinleşen siyasi bir krize dönüştü" diyerek AKP camiası içerisinde olayı siyasi kriz olarak adlandıran ilk isim oldu.

Görevden alınan Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut'un açtığı soruşturmayla ilgili neden bir video çekerek halka açıklama yaptığını bir avukata sorduğunda “Normal şartlarda böyle bir açıklamaya gerek yok. Soruşturma kapsamında bir takım kişilerden, kuruluşlardan bilgi istenir. Soruşturma açıldığı belli olur. Soruşturma kapsamında elde edilen belge ve bilgiler, müştekiler ve dosyaya sunulan belgelerden anlaşılır. Ama bugün, bu savcı bu açıklamayı yapmasaydı, UYAP üzerinden bu bilgi ve belgelere ulaşan birileri sürece müdahale edecek, bu savcıdan bu dosya alınacak, başka bir savcıya verilecek, bakanlıktan, birkaç resmi kuruluştan görüş istenecek ve soruşturmaya yer olmadığı kararı verilerek dosya kapatılacak ve bundan kimsenin haberi olmayacaktı" cevabını aldığını belirten Dilipak, adaletin zedelendiğini ve halkın artık yargıdan umudunu kesme ihtimali olduğunu yazdı.

Dilipak, "Bakın adalet böyle zedelenmeye devam ederse, halk yargıdan umudunu keserse iş “ihkakı hak” noktasına gelebilir. Artık bir örnek de var, bir tripod, bir kamera, konvansiyonel medyanın tamamından daha etkili olabiliyor. Bakın “tuz kokarsa” yapacak bir şey kalmaz. Madem toplumun nabzını tutamıyorsunuz, 'Tripot ve 4K kamera satışları'nı kontrol edin" ifadelerini kullandı.

Sedat Peker, ilk yayımladığı video dahil olmak üzere bütün videolarında "bir kameraya, bir tripoda yenilecekler" ifadesini kullanmıştı.

Tripot ve Kamera Satışlarını Kontrol Edin