TRT'de Cumhurbaşkanı Adayları ve Partilerin Propaganda Sırası Kura ile Belirlendi

TAKİP ET

TRT'de Cumhurbaşkanı Adayları ve Partilerin Propaganda Sırası Kura ile BelirlendiYSK, 7 Mayıs ve 13 Mayıs tarihlerinde TRT'de yayınlanacak olan cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin propaganda konuşmalarının sırasını kura ile tespit etti. Cumhurbaşkanı adayları 10'ar dakikalık iki konuşma yapacaklar. Siyasi partiler ise 10'ar dakikalık birer konuşma yapacaklar.

TRT’de Cumhurbaşkanı Adayları ve Partilerin Propaganda Sırası Kura ile BelirlendiYSK, 7 Mayıs ve 13 Mayıs tarihlerinde TRT’de yayınlanacak olan cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin propaganda konuşmalarının sırasını kura ile tespit etti.

Cumhurbaşkanı Adaylarının Konuşma Sırası

Cumhurbaşkanı adaylarından Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan, Muharrem İnce ve Recep Tayyip Erdoğan, TRT’de ikişer kez propaganda konuşması yapacaklar. Birinci programda ilk konuşmayı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Ardından sırasıyla Sinan Oğan, Muharrem İnce ve Recep Tayyip Erdoğan konuşacaklar. İkinci programda ise ilk konuşmayı Muharrem İnce yapacak. Sonra sırasıyla Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Recep Tayyip Erdoğan konuşacaklar.

Cumhurbaşkanı adaylarının bir günde en fazla kullanabileceği konuşma süresi 10 dakika olacak. Toplamda ise 20 dakikalık bir propaganda hakkına sahip olacaklar. Adayların konuşmaları sırasında takım elbise ve kravat takmaları gerekecek. Ayrıca ekranda yalnızca adayların kendileri ve Türk bayrağı görünecek. Başka bir görüntüye yer verilmeyecek.

Siyasi Partilerin Konuşma Sırası

Seçime katılacak 24 siyasi parti de TRT’de 10’ar dakikalık birer propaganda konuşması yapacaklar.

Seçime katılacak siyasi partilere ilk gün 10, son gün 10 dakikayı geçmemek üzere programlarını ve vaatlerini anlatan iki konuşma hakkı verilecek. Meclis’te grubu bulunan AKP, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve MHP’nin ilaveten 10’ar dakikalık propaganda hakkı; AKPnin TBMM’de en fazla üyesi olduğu için 20 dakikalık ilave propaganda hakkı; Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise TBMM’de en fazla üyeye sahip ikinci parti olduğu için 10 dakikalık propaganda hakkı olacak.

Genel başkanları TRT ekranlarında konuşacak partilerin programlardaki yerleri şu şekilde:

Birinci programda ilk konuşmayı Yeniden Refah Partisi yapacak. Sonra sırasıyla Halkın Kurtuluşu Partisi, Adalet Partisi, Güç Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Hak ve Özgürlük Partisi, Adalet Birlik Partisi, Memleket Partisi, AKP, Türkiye İşçi Partisi, Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Milli Yol Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, MHP, Yenilik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Zafer Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Millet Partisi, Sol Parti ve Genç Parti temsilcileri konuşacaklar.

İkinci programda ise ilk konuşmayı Yenilik Partisi yapacak. Ardından sırasıyla Anavatan Partisi, Adalet Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Vatan Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Memleket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Yeniden Refah Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Adalet Birlik Partisi ve Hak ve Özgürlükler Partisi temsilcileri konuşacaklar.

trt cumhurbaşkanı adayları siyasi partiler 14 mayıs seçim propaganda kura sıra