TRT'den Alevileri Tehdit Eden Arap Hakkında Açıklama: Çalışanımız Değildir

TAKİP ET

TRT World yazarı Tallha Abdulrazaq, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ben Aleviyim' dediği videoya hakaret dolu bir yanıt vermişti. TRT World'den açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir video paylaşmış, “Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman’ım…” demişti.

TRT World yazarı Tallha Abdulrazaq da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’na hakaret etmişti. Abdulrazaq, “Sultan Selim’in hatırası mezhebinizi iktidardan uzak tutsun” ifadelerini kullanmıştı.

TRT World Çalışanı Arap, Alevi Videosu Üzerinden Kılıçdaroğlu'nu Yavuz Sultan Selim'le Tehdit Etti

Sultan Selim’in Hatırası Ne Anlama Geliyor?

Abdulrazaq’ın kullandığı bu ifade, Osmanlı tarihindeki bir olaya gönderme yapıyor. 9. Osmanlı padişahı olan Yavuz Sultan Selim, 1514 yılında Çaldıran Muharebesi’nde Safevi Devleti’ni yenmişti. Bu savaştan sonra Anadolu’da yaşayan Alevilere yönelik katliamlar yapılmıştı.

Abdulrazaq’ın bu ifadeyi kullanması, sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı. Birçok kişi, Abdulrazaq’ın nefret söylemi ürettiğini ve TRT World’den açıklama beklediklerini belirtti.

TRT World’den Açıklama Geldi

TRT World ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bir siyasi parti genel başkanının yayınladığı video içeriği hakkında kişisel görüşlerini paylaşan Talha Abdulrazaq iddia edildiği gibi TRT Word personeli değildi. Kendisinin kişisel SM hesaplarından görüleceği gibi, aralarında Washington Post, Al Jazeera, Independent gibi farklı uluslararası yayın kuruluşlarının bulunduğu medya organlarına görüş veren bir isimdir. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

trt abdulrazaq tallha trt world kemal kılıçdaroğlu yavuz sultan selim Alevi