TRT'den Yine Sığınmacı Güzellemesi: Emekli Asker ve 2 Göçmeni Anlatan Film

TAKİP ET

Daha önce Türk ve Pakistanlı iki erkeğin ilişkisini anlatan dizisi ile gündeme gelen TRT bu sefer de emekli bir askerin iki göçmenle yaşadıklarını anlatan bir filmi yayınlayacak.

Daha önce Türk ve Pakistanlı iki erkeğin ilişkisini anlatan dizisi ile gündeme gelen TRT, bu sefer de emekli bir askerin iki göçmenle yaşadıklarını anlatan "Omar ve Biz" isimli film yayınlayacak. 

Film; Sahil Güvenlik Komutanı olarak sınırda görev yapan ve yakın zamanda emekli olan, artık bir sivil olarak ailesiyle ve çevresindeki insanlarla iletişim kurmakta zorlanan İsmet'in yaşamını konu alıyor. 

15 milyona yaklaşan sayıları ile Türkiye dünyada en fazla sığınmacı ve kaçak göçmen barındıran ülke durumunda. Artan suç ve şiddet vakaları her geçen gün toplumun tepkisini artırırken AKP iktidarı göçmen dostu politikalar ve kampanyalar yürütmeye devam ediyor.

TRT 2'de yayınlanması planlanan film sığınmacılara ve kaçak göçmenlere karşı artan tepkilerin üzerini örtmekle suçlanarak sosyal medyada büyük tepki gördü. Emekli askerin kötü karakter olarak işlenmesi ve adının İsmet olması da gözlerden kaçmadı.

AKP iktidarının propaganda aracına dönüştüğüne dair eleştiriler alan TRT'nin Yönetim Kurulu'nda Hilal Kaplan da bulunuyor.

trt film trt mülteci trt sığınmacı omar ve biz omar and us trt hilal kaplan trt göçmen filmi