TRT Dizisinde ''Bizim Suriye'de Ne İşimiz Var?'' Diyen Gence "100 Yıl Önce Vatan Toprağıydı" Cevabı

TAKİP ET

TRT'nin Teşkilat dizisinde Suriye'ye yönelik politikaları eleştiren genç karaktere 'Suriye dediğin yer 100 yıl önce vatan toprağıydı' cevabı verildi.

AKP iktidarının hatalı politikalarını meşrulaştırmaya yönelik repliklerin sık sık yer aldığı TRT, bu kez de Teşkilat dizisinde AKP'yi aklamaya çalıştı. 

Milli İstihbarat Teşkilatı'nda çalışan özel bir ekibin başından geçenleri anlatan dizide, Gürcan isimli genç karakter, “Ben anlamıyorum, bizim Suriye’de ne işimiz var?” şeklinde soru yöneltince kendisine AKP ağzıyla bir cevap verildi.

Hakkı Dayı isimli karakter genç çocuğa yönelerek “Gürcan kardeş, İtalya’nın ne işi var? Fransa’nın ne işi var? Amerikalının, Rus’un, hatta Çinlinin ne işi var? Bunları sormak aklına geliyor mu?” diye tepki verirken masa etrafından toplanan diğer karakterler de Suriye'de bir sürü terör örgütünün ve paralı asker gruplarının olduğunu belirterek “Yıllardır sömürülüyorlar. Ayrıca halkları susuz, aç, sefalet içinde” cevabını verdi.

Olmadığımız Masa Yok

Eleştirilerin hedefi olan Gürcan bu kez “Yani biz hepsini dağıtacağız, kendi petrollerini adamlara geri vereceğiz. Neden, çünkü biz bu ülkenin zabıtasıyız. Öyle mi?” deyince Hulki isimli karakterden “Senin Suriye dediğin yer, şunun şurası 100 yıl önce vatan toprağıydı” yanıtını aldı.

Tartışmadan sonra “Sen içini ferah tut Gürcan kardeş, olmadığımız masa yok evelallah” ifadesiyle masayı terk eden Hulki karakteri “Ya Mete başkanım olmasa var ya, bu benim elimde kalır. Döverim ben bunu ha. Bunlara ne diyorlardı? Bunların kuşağı Z Kuşağı mıydı?” diyerek AKP yönetimine en uzak kesim olan Z kuşağına dikkat çekti.

 

trt teşkilat suriye bizim ne işimiz var vatan toprağıydı trt