TRT Genel Müdürü Çift Maaşlı Olduğunu İtiraf Etti

TAKİP ET

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT'den 15 bin TL civarı TÜRKSAT'tan 14 bin 500 TL civarı maaş aldığını duyurdu.

TBMM KİT Komisyonu'nun sorularına cevap veren, AKP yönetimi tarafından partinin propaganda kanalı haline getirilen TRT'nin Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT World'ün de kurucularından olan Fatih Er'in 4 akrabasının TRT'ye girmesi hakkında "Birincisi, Fatih Er’in öyle bir yetkisi yok, alamaz, yetki bende. Şimdi, Resul Şimşek dediğiniz bacanağı yirmi beş yıllık gazeteci, Fatih’ten eskidir, herkes tanır. Kanal 7’de başladı, Habertürk’te çalıştı yıllarca. Furkan’ı aldık, o da kayınbiraderi oluyor. Fatih’in de haberi yok bu arada, süreçleri İnsan Kaynakları yönetiyor. Avustralya’nın yine en iyi üniversitelerinden mezun. TRT World kurulurken İngilizce bilen, gazetecilik tecrübesi olan kişileri zaten kaçırmak istemiyorduk. Dördüncü akrabası dediğiniz de kurumda tanışıp evlendiler yani yoksa akrabalığı yoktu” dedi.

TBMM KİT Komisyonu'nda tartışılan TRT'deki personel yapısı tartışıldığı gibi 2016 yılında kurulan ve neredeyse bütün işlerini TRT'ye satan yapım şirketleri de konuşuldu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşı olan İbrahim Eren, CHP'li Sertel'in "Uyanış Selçuklu dizisin bölüm başına 2 milyon TL, Hay Sultan dizisine ise bölüm başına 1,5 milyon TL verildiği iddia edilmektedir. Bu doğru mudur?” sorusu da dahil bu konudaki soruları cevapsız bıraktı.

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, daha önceki yıllarda gelen teftiş raporlarının aksine Sayıştay'ın 2019 yılı TRT Raporu'nun "ince bir dosyadan ibaret" olmasına ve rapoun "TRT çok iyi yönetiliyor" algısı yaratmasına tepki gösterdi.

TRT Genel Müdürü Çift Maaşlı Olduğunu İtiraf Etti