TRT, Mahir Çayan Tweetinden Dolayı Çalışanını Kovdu

TAKİP ET

TRT, Mahir Çayan'ı anan şef montajcısı Deniz Salmanlı'yı işten çıkardı.

TRT, Mahir Çayan ve arkadaşlarını anmak için tweet atan 22 yıllık şef montajcısı Deniz Salmanlı'yı işten çıkardı. Salmanlı'nın Mahir Çayan ve asılan dokuz arkadaşının 50. ölüm yıldönümü için yaptığı paylaşımında, "Teslim olmuyoruz!' Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp" ifadelerini kullanması üzerine Salmanlı, 'görev başında bulunması sakıncalı görüldüğünden' 9 Ağustos'ta açığa alındı.

Hakkında soruşturma açılan Salmanlı hakkında TRT tarafından yürütülen soruşturma evrakında Çayan'ın halen terör örgütü olarak nitelendirilen THKP/C'nin lideri olduğu ifade edildi. 

Salmanlı ise savunmasında "Çayan ve adı geçenlerin Kızıldere'de öldürülmesini, gencecik insanların bir hiç uğruna ölmelerini anmak için paylaştım" ifadelerini kullandı.

Salmanlı, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin "Terör örgütlerine veya milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler kamu görevinden çıkarılır" hükmü gereğince işten çıkarıldı.

 

trt mahir çayan deniz salmanlı işten çıkardı asılan şef