TRT Rusça 'Pravda' Olma Yolunda İlerliyor! İşgali Unutup Kırım'ı Rus Toprağı İlan Ettiler

TAKİP ET

TRT Rusça'da Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov hakkında, Rus propagandasının söylemleriyle haber yapıldı.

TRT Rusça’da Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov hakkında, Rus propagandasının söylemleriyle haber yapıldı. Ayrıca haberde Ukrayna’nın toprak bütünlüğü de hiçe sayıldı. Kırım Haber Ajansı'nın dikkat çektiği TRT Rusça'da yer alan haber, sözde tarafsız Rus medyası kaynak gösterilerek hazırlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin 2014 yılından bu yana Kırım için değişmeyen işgal karşıtı tavrının devlet kanalı TRT'nin Rusça ayağında hiçe sayılması Türkiye'deki Kırım Tatarlarının da tepkisini çekti. Söz konusu haberin başlığı ve tam metninin tercümesi şöyle:“Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve eski Meclis Başkanının davaları görülmeye başladı”

"Kırım Tatar Milli Meclisi, Rusya’da aşırılık yanlısı bir örgüt olarak tanınıyor. Kırım’ın Yüksek Mahkemesinde Rusya’da aşırılık yanlısı örgüt olarak tanınan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov hakkında davanın gıyaben görülmesi başladı. O 2014 yılında Akmescit’te toplu kargaşa organize etmekle ve Rusya’nın toprak bütünlüğünü ihlal etmeye amaçlayan eylemlere çağrılar yapmakla suçlanıyor. Aynı zamanda, Armanpazarı mahkemesinde de eski KTMM Başkanı, Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemilev’in (Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu) davası gıyaben görülmeye başladı. Cemilev bir grup şahısla önceden anlaşarak Rusya Federasyonu devlet sınırını yasa dışı olarak geçmekle, ateşli silahlar saklamakla ve yasa dışı patlayıcı maddeleri satın almak ve bulundurmakla suçlanıyor.”

işgal kırım Kırım Tatar Milli Meclisi KTMM pravda rusya toprak bütünlüğü trt rusça ukrayna