TRT Yasaklı Ürün Tanıtımı Yaptı

TAKİP ET

TRT Spor ekranlarındaki futbol programında, ekranlarda reklamı yasak olan enerji içeceği tanıtıldı.

TRT Spor ekranlarında yayımlanan futbol programında, 18 yaş altındaki gençlere satışının yapılması yasak olan ve ekranlarda reklamının yapılmamasına karar verilen enerji içeceği tanıtımı yapıldı.

2017 yılında alınan bir kararla enerji içeceklerinin spor tesislerinde, okul kantinlerinde ve hastanelerde satışının yapılmayacağı aynı zamanda toplu tüketim yerlerinde doğrudan ya da dolaylı olarak enerji içeceği reklamı ve tanıtımı yapılamayacağı kararlaştırılmıştı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından alınan ve 'Türk Gıda Kodeksi Enerji İçecekleri Tebliği’ adıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda "Toplu tüketim yerlerinde doğrudan ya da dolaylı olarak enerji içeceği reklamı ve tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin etiketinde uyarı başlığı altında, tüketici tarafından kolaylıkla görülebilecek şekilde şu ifadeler yer alacak: Alkolle karıştırılarak veya beraber tüketilmemelidir. Çocuklar, 18 yaş altı kişiler, yaşlılar, diyabetikler, yüksek tansiyonu olanlar, gebe ve emzikli kadınlar, metabolik hastalığı olanlar, böbrek yetmezliği olanlar ile kafeine hassas kişiler için tavsiye edilmez. Sporcu içeceği değildir, yoğun fiziksel aktivite öncesinde, sırasında veya sonrasında tüketilmemelidir. Günlük 500 ml’den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez" şeklinde bir ibare yer alıyordu.

Özellikle muhalif medyaya uyguladığı yaptırımlarla gündeme gelen RTÜK'ün devlet televizyonu TRT'ye nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak konusu oldu.

trrt trt spor yasaklı ürün yasak ürün tanıtım reklam enerji içeceği rtük merak konusu resmi gazete karar 18 yaş altı futbol programı