TRT Yöneticileri Çift Maaşlı Çıktı

TAKİP ET

TRT yöneticilerinin farklı kurumlarda da görev yaparak çift maaş aldıkları ortaya çıktı.

TRT yönetim kurulu üyelerinin aylık 7 bin 259 TL ücret aldığı belirlenirken, üyelerin başka kurumlarda da yönetim kurulu üyesi olarak çifte maaş aldıkları anlaşıldı.

TRT'nin 2020 yılı faaliyet raporunda, mali tabloları içeren kısımda, “Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu dönem kârını dağıtmayıp kendi bünyesinde bırakmaktadır. 2020 yılında yönetim kurulu üyesi başına aylık ortalama 7 bin 259 TL üyelik ücreti ödenmiştir” ifadesi kullanıldı.

Farklı Kurumlarda da Görev Yapıyorlar 

6 yönetim kurulu üyesi bulunan TRT'de 4 üyenin farklı kurumlarda da çalıştığı tespit edildi. 

TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olan İbrahim Eren TÜRKSAT, Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ise Basın İlan Kurumu'nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. AKP eski milletvekili Mustafa Akış da, TRT'deki  görevinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak çalışıyor. TRT'nin yönetim kurulu üyelerinden Ali Osman Öztürk de Hitit Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütüyor.

Elektrik Faturalarına Yansıtılan TRT Payı 50 Milyar TL'yi Buldu

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 2004 ve 2019 yılları arasında vatandaşın elektrik faturalarına yansıtılarak ödenen TRT payının 50 milyar TL'yi bulduğunu açıkladı.

 

 

trt çift maaş yönetim kurulu üyeleri yönetici