TRT'de Yayımlanan Yarışmada Doğru Şık Elenip Yanlış Şık Doğru Kabul Edildi

TAKİP ET

TRT 1'de yayımlanan "3'te 3" adlı yarışmada büyük bir hata yapıldı.

TRT 1'de yayımlanan "3'te 3" adlı yarışma programında, skandal bir hataya imza atıldı.

Programın dün akşam ekranlara gelen bölümünde, bugünkü adı 'Süper Lig' olan Türkiye Futbol Ligi'nde, gol krallığı unvanını en çok kazanan futbolcu kimdir?" sorusu yöneltilen yarışmacıya “Tanju Çolak, Lefter ve Metin Oktay” şıkları sunuldu.

Yarışmacı cevaptan emin olamayınca programda yarışmacılara danışmanlık yapan tarihçi Tufan Gündüz'den yardım isteme hakkını kullandı.

Gündüz, üç şıktan "Metin Oktay" seçeneğini eledi. Yarışmacı ise bir süre tereddüt yaşadıktan sonra "Tanju Çolak" cevabını verdi. Yarışmacının cevabı doğru kabul edildi.

Doğru Cevap 'Metin Oktay'

Sorunun doğru cevabının Metin Oktay olması ise sosyal medya kullanıcıları arasında tepkiye neden oldu.

Tanju Çolak, 5 kez gol krallığına ulaşırken, Metin Oktay'ın 6 gol krallığı bulunuyor. 

Oktay'ın, 1968-69 sezonunda, aynı sayıda gol attığı Fevzi Zemzem ile gol krallığı paylaştırılmamış, daha az maç oynayan Metin Oktay resmi olarak gol kralı ilan edilmişti. Fakat bu bilgiye göre hareket edilse bile Çoka ve Oktay'ın gol krallığı sayıları eşit oluyor. 

Resmi bilgiler üzerinden hareket edilmesi durumunda da TFF kayıtlarına göre Oktay, en fazla gol krallığı unvanı kazanmış futbolcu konumunda.

trt trt 1 3'te 3 tarih yarışma program doğru cevap yanlış cevap kabul edildi cevap metin oktay tanju çolak lefter süper lig gol krallığı unvan soru cevap