Trump 2024 Başkanlık Seçimleri İçin Aday Olduğunu Duyurdu

TAKİP ET

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için aday olduğunu duyurdu.

Kongre ara seçimlerinde desteklediği pek çok adayın mağlubiyetine rağmen eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için aday olduğunu duyurdu.

Florida'daki Mar-a-Lago konutundaki balo salonunda destekçileriyle buluşan Trump "Amerika'nın geri dönüşü şimdi başlıyor" diye konuştu.

Başkanlık seçimlerine katılmak için gereken resmi belgeleri sunduktan birkaç dakika sonra konuşan Trump, "Amerika'yı yeniden büyük ve şanlı hale getirmek için bu geceden itibaren ABD Başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

"Biden 2 Senede ABD Ekonomisini Mahvetti"

Beklenmedik şekilde adaylığını erkenden açıklayan Trump'ın aday olmayı düşünen diğer Cumhuriyetçilerin önüne geçmeyi ve hakkındaki soruşturmalarla mahkum edilme ihtimalinden kurtulmayı tasarladığı öne sürülüyor.

Başkan Joe Biden'ı yüksek enflasyon, yükselen suç ve göç oranları üzerinden sert sözlerle eleştiren Trump, kendi dönemini övdü. "Biden 2 senede ABD ekonomisini mahvetti" diyen Trump, yaklaşan seçimlerde alacağı zaferle gelmiş geçmiş en başarılı ABD ekonomisini inşa edeceğini söyledi.

trump 2024 başkanlık seçimleri için aday olduğunu duyurdu abd başkanı Donald Trump biden