Trump Cumhuriyetçilerin 70 Yıldır Kazandığı Arizona'da Geride Kaldı

TAKİP ET

Cumhuriyetçilerin kalesi olarak görülen Arizona'da 70 yıldır başka parti kazanamazken Trump ciddi bir oy farkıyla geriye düştü.

ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilen başkanlık seçimleri henüz kesin sonuçlanmadı. Bazı eyaletlerde oy sayımı devam ederken Georgia'da Trump ile arasındaki oy farkını 665'e düşüren Demokrat aday Joe Biden burayı kazanırsa şu anki duruma göre kazanan taraf olacak.

Arizona'daki durum da Biden'ı Beyaz Saray'a yaklaştıran en önemli gelişme oldu. Oyların yüzde 90'ının sayıldığı Arizona'da %50.1'le Trump'ı önünde bulunan Biden, arayı açtı.

Cumhuriyetçilerin kalesi olarak görülen Arizona'da 70 yıldır başka bir parti kazanamazken Cumhuriyetçilerin mevcut başkan adayı Trump geride kaldı. Oyların yüzde 90'ının sayıldığı eyaleti büyük ölçüde Biden kazanırken, Trump Cumhuriyetçilerin tarihine Arizona'yı kaybeden başkan olarak geçecek.

donald trump arizona arizonada 70 yıl sonra cumhuriyetçiler ilk kez kaybetti arizoan eyaletini biden aldı biden arizonayı aldı eylatlerde son durum donald trump abd başkanlık seçimleri ne oldu abd başkanlık seçimleri