Trump Geri Döndü: "Biden Okulları Solcu Beyin Yıkama Kamplarına Çevirdi"

TAKİP ET

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra ilk mitingini yaptı.

Ohio'da binlerce insan, Amerika'ya Trump'ın hala etkin bir karakter odluğunu ve temsil ettiği değerlerin kaybolmadığını hatırlatmak için Trump'ın mitingine katıldı.

Mitingde Biden'ı eleştiren Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ı Çin'e "boyun eğmekle" suçlarken performansının dünya sahnesinde "utanç verici" olduğunu söyledi.

The Guardian haberine göre, tezahüratlar ve yuhalamaların, Elton John ve Dolly Parton şarkılarına karıştığı mitingde, Donald Trump’ın 2020 seçimlerinin gerçek kazananı olduğu ve 2024’te de seçilecek olan başkan olacağı vurgulandı.

Uçakların arkasındaki pankartlarda “Ohio Trump’ındır” yazısı yer alıyordu.

Trump adına düzenlenen ilk başkanlık sonrası mitingde, “Amerika’yı Kurtarın” sloganları atılırken aynı zamanda demokratlara Trump’ın sadece ara verdiğini ve geri döneceği mesajı verildi.

Trump, sosyal medyadaki etkin sözcülüğünü kaybetmiş olsa da, hala sınır tanımayan binlerce destekçisine seslenmeye devam ediyor.

Mitingde "Tüm yasal oyları sayın" tişörtü giyen 55 yaşındaki emekli mahkeme katibi Deborah Wagner, "Her Trump mitingi farklıdır ve her biri güzeldir" dedi.

Ohio halkı “Biz sadece tüm insanlar için mutluluk ve sevgi istiyoruz. Trump vazgeçen biri değil.” ifadelerini kullandı.

Katılımcıların tişörtlerindeki ifadeler dikkat çekiciydi: “Trump kazandı, bununla başa çık”,“Trump'ı yeniden seçin. Liberalleri tekrar ağlatın”,“Beni suçlama, Trump'a oy verdim”, “Trump 2024. Oyların tekrar sayılmasını sağlayın”,“Trump 2024”,“Biden benim başkanım değil”

Guardian tarafından röportaj yapılan tüm insanlar, geçen yılki seçimin Trump'tan çalındığını ve hatta bazıları Trump'ın bir şekilde eski makamına tekrar getirileceğini ifade etti. Parlamentodaki 6 Ocak ayaklanmasına gelince, tek anlaşmazlık haklı bir dava için savaşan gerçek vatanseverlerin mi yoksa “Antifa” ve “Black Lives Matter”ın sızmasının mı olduğuydu.

Trump, coşkulu kalabalığa “ABD! AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ!" yazılı şapkalar dağıttı. Her zamanki koyu renk takım elbisesini, beyaz gömleğini ve kırmızı kravatını giyerek, "Biden yönetimi zaten tamamlanmış ve tam bir felaket." dedi.

 

94 dakikalık bir konuşmada eski başkan Trump, artan suç, zayıf polis, güney sınırını ezen “yasadışı yabancılar”, uyuşturucu kartellerinin yeniden işbaşı yapması, okulların “solcu beyin yıkama kamplarına” dönüşmesi ve eleştirel ırk teorisinden şikayet etti.

Ticari iş hayatı Manhattan bölge savcısının suçlamaları ile karşı karşıya kalan Trump, Cumhuriyetçilerin gelecek yıl yapılacak ara seçimlerde Temsilciler Meclisi ve Senato'yu geri kazanmalarının aciliyetinden bahsetti.

 

Mitingde, beş yıl önceki kampanyasına göndermeler yaptığı anlar da vardı. Trump, “sahte haber medyasını” işaret ettiğinde, taraftarlar yuhaladı. Trump medyayı işaret ederek "Beni özlüyor musun? Beni özlediler. Kötü reytinglerine bakıyorlar ve 'Bu adamı özlüyoruz' diyorlar." dedi. Daha sonra kalabalık, “CNN berbat!” diye slogan attı ve Hillary Clinton'dan söz edilmesi, “Onu kilitleyin!” diye haykırışlara yol açtı.

Trump seçimleri işaret ederek, "Bu yüzyılın aldatmacasıydı ve bu yüzyılın suçuydu" dedi. “Bu seçimin gerçek sonuçları için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğiz... Amerikan demokrasisini baltalamaya çalışanın ben olmadığımı unutmayın. Amerikan demokrasisini kurtarmaya çalışıyorum.” dedi.

trump biden miting ABD Amerika Ohio demokrat liberal destek guardian demokrasi