Trump Görevi Devretmeden Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı'nı Affedecek İddiası

TAKİP ET

20 Ocak'ta görev süresi dolacak olan ABD Başkanı Trump'ın, görevi devretmeden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı'nı affedeceği iddia edildi.

New York Times'ın iddiasına göre 20 Ocak'ta görevi devredecek olan  ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden ayrılmadan önce eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn'i affedecek. ABD başkanlarının geleneksel olarak görev sürelerinin dolmasına az bir zaman kala bazı kişileri inisiyatifleri doğrultusunda affedebiliyor. 

Flynn, Rusya’nın 2016’daki başkanlık seçimlerine Trump lehine müdahale ettiği yönündeki iddialarla ilgili açılan soruşturmada, yaptığı bazı temaslarla ilgili yalan söylediğini kabul etmiş ve hüküm giymişti. Bu soruşturma kapsamında suçunu kabl eden tek Trump yönetimi yetkilisi olan Flynn, aynı zamanda rump adına seçim kampanyalarının devam ettiği bir dönemde, Türk hükümeti ile doğrudan ilişki kurduğunu ve hükümetin talimat ile yönlendirmeleri doğrultusunda danışmanlık çalışmaları yürüttüğü iddialarını da soruşturma kapsamındaki ifadesini de doğrulamıştı. Ancak bu konu hakkında kendsine dava açılmamıştı. Yalnızca 24 gün Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinde kalmış olan Flynn, seçim kampanyası sırasında Rusya’nın o dönemki ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile teması konusunda yalan söylemesi nedeniyle Şubat 2017’de görevden alınmıştı.

flynn ulusal güvenlik danışmanı affedecek trump abd görev süresi