Trump: Harika Gidiyoruz

TAKİP ET

ABD 46. Başkanlık seçimleri devam ederken Donald Trump, "harika gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin 46. Başkanı için yapılan seçimde ABD Başkanı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden yarışıyor. 

Trump, Virginia'da yaptığı konuşmada, "İnanılmaz mitinglerimiz ve inanılmaz zamanlarımız oldu. Florida'da çok iyiyiz, Arizona'da çok iyiyiz, Teksas'ta inanılmaz derecede iyiyiz. Her yerde iyi olduğumuzu duydum. Bence harika bir gece geçireceğiz ve daha da önemlisi harika bir dört yıl geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Anketlere göre ise Joe Biden, Trump'tan önde gözüküyor. Anketlerede Biden, başkan olmak için gereken 270 Seçmenler Kurulu oyunu alacak. Ancak Florida gibi bazı kilit eyaletlerde Trump'ın son günlerde rakibine yaklaştığı görülüyor. Trump'ın, 2016'da aldığı sürpriz zaferi tekrarlaması için Florida gibi eyaletlerde önde olması gerekiyor.

Trump, programın ardından Beyaz Saray’da dönecek ve seçim sonuçlarını burada takip edecek. Trump’ın kazanması durumunda konuşmasını Beyaz Saray’da yapması bekleniyor.

Halk yeni başkanı ile birlikte 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı ile 100 üyeli Senato’daki 35 sandalye için oy kullanıyor. Ülkede oy verme işleminin başlama ve bitiş saati, üç farklı saat dilimi nedeniyle eyaletlere göre farklılık gösteriyor.

ABD'de en fazla oyu alan değil, en fazla delegeyi kazanan aday başkanlık makamına geçiyor. Başkan olabilmek için yeterli delege sayısı ise 270.

 

abd donald trump başkanlık seçimi joe biden texas florida