Trump'ın Başkan Yardımcısı Mike Pence de Seçim Yarışına Katılıyor

TAKİP ET

Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray'da yardımcılığını yaptığı Donald Trump'a da meydan okuyarak gelecek yılki seçimler için aday oluyor.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray'da yardımcılığını yaptığı Donald Trump'a da meydan okuyarak gelecek yılki seçimler için aday oluyor.

Pence, seçim kampanyasını resmîleştiren evrakları bugün teslim edecek.

Başkan Donald Trump döneminde ülkenin 48. başkan yardımcısı olarak görev yapan Pence, yakın çevresindeki kaynaklara göre, 64. doğum günü olan Çarşamba günü Iowa'da bir video ve açılış etkinliği ile Cumhuriyetçi cepheden adaylık kampanyasını resmen başlatacak.

ABD'de gelecek yıl gerçekleştirilecek başkanlık seçimler için yapılan anketlerde mevcut Florida Valisi Ron DeSantis ikinci sırada yer alırken, Donald Trump birincisi sıradaki yerini koruyor. Pence'in destekçileri ise onu, önceki yönetimin politikalarının çoğunu benimseyen ancak onun gibi sürekli kargaşa içinde olmayan güvenilir bir muhafazakar seçenek olarak görüyor.

Pence, kürtajın ulusal çapta yasaklanması fikrini destekliyor, ABD'nin Rus işgaline karşı Ukrayna'ya daha fazla destek sunması gerektiğini söylüyor.

Kendisini "Sırasıyla; bir Hıristiyan, bir muhafazakar ve bir Cumhuriyetçi" olarak tanımlayan Pence; Iowa, Güney Carolina ve New Hampshire gibi eyaletlerde etkinlikler düzenleyerek, kiliseleri ziyaret ederek, olası adaylığına zemin hazırlamak için hâlihazırda aylar harcamıştı.

mike pence abd başkanlık seçimleri Donald Trump seçim kampanyası başkan yardımcısı cumhuriyetçi