Trump'ın Şirketinin Üst Düzey Yöneticisi Weisselberg Vergi Kaçırdığını İtiraf Etti

TAKİP ET

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Trump Şirketler Grubu'nun üst düzey yöneticisi Allen Weisselberg, vergi kaçırdığını itiraf etti.

New York'ta hakim karşısına çıkan Trump Şirketler Grubu'nun (Trump Organization) üst düzey yöneticisi Allen H. Weisselberg, aralarında vergi kaçırmanın da bulunduğu 15 ayrı suçlamayı kabul etti.

Yargılamaya ilişkin açıklama yapan Manhattan Bölge Savcısı Alvin L. Bragg, Trump Organization'ın Mali İşler Başkanı ve Trump Corporation'ın çalışanı Allen Weisselberg'in (75) federal makamlara, New York eyalet ve şehir vergi makamlarına bildirilmeyen 1,76 milyon dolarlık gelirin vergisini ödemediğini itiraf ettiğini, iddianamedeki 15 ayrı suçun tamamını kabul ettiğini duyurdu.

Bragg'ın açıklamasında Weisselberg'in Trump'ın iki şirketinin dolandırıcılık planına karıştığını kabul ettiği, özellikle Trump Organization'ı cezai suçlamalara dahil ettiği belirtilerek eski ABD Başkanı Donald J. Trump'ın bu suçlar işlendiği süreçte şirketlerinin başkanı ve sahibi olduğu vurgulandı.

Trump'ı Kurtardı

Weiselberg'in Trump'ın şirketinden bedava bir daire, pahalı araçlar ve torunları için özel okul eğitimi istediği belirtilerek New York'taki mahkemede kendisine işleyip işlemediği sorulan 15 suçun tamamına tek tek "Evet sayın yargıç" yanıtını verdiği bildirildi.

Savcıların baskısına rağmen Donald Trump aleyhine ifade vermeyi reddeden Weisselberg, 5 ay hapse mahkum edildi ve Trump'ın herhangi bir yargılamayla karşı karşıya kalmasına engel oldu. Bunun ardından Weisselberg'in 5 ay hapis cezasını yatarak ödenmeyen vergi borcunun tahsil edilmesi bekleniyor.

trump şirketinin üst düzey yöneticisi allen weisselberg vergi kaçırdığını itiraf etti