Trump: Şiddet İstemiyorum

TAKİP ET

Kongre baskını sonrası açıklama yapan Trump, azil sürecinin öfke yarattığını ancak şiddet istemediğini belirtti.

ABD Başkanı Donald ​​​​​Trump, Texas eyaletine yapacağı ziyaret öncesi, Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Trump, geçen haftaki Kongre baskını hususunda, "Ben şiddet istemiyorum, sevmiyorum, hiç istemedim" ifadesini kullanırken kendisine yönelik azil sürecini de "cadı avının devamı" olarak tanımladı.

Trump, azil süreci konusunda  "Azil süreci, siyasi tarihimizdeki en büyük cadı avının devamıdır. Kesinlikle çok saçma. Bu azil süreci, büyük bir öfkeye yol açıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Başkan Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer'in, kendisini azletmeye yönelik çabalarını "korkunç" olarak ifade etti.

Sosyal medya hesaplarının kapatılmasına yönelik de konuşan Trump, "Teknoloji devleri berbat bir hata yaptı. ABD'ye kötülük yaptılar" dedi. Teknoloji firmalarının kendisini engellemesinin öfkeye sebep olduğunu belirterek "Ben hiç bu kadar öfkenin bir araya geldiğini görmemiştim" ifadelerini kullandı. 

Kongre baskınında sorumluluğu olup olmadığına ilişkin soruya ise "O gün söylediklerim tamamen uygundu" şeklinde konuştu. 

azil trump abd twitter sosyal medya