Trump'tan DeSantis'e Adaylık Uyarısı: Partiyi Bölersin

TAKİP ET

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den aday olması beklenen Florida Valisi Ron DeSantis'i partinin oylarını böleceği gerekçesiyle aday olmaması konusunda uyardı.

ABD’de 2024 başkanlık seçimleri yaklaşırken eski Başkan Donald Trump ile Florida Valisi Ron DeSantis arasındaki rekabet de kızışıyor. Trump, seçimlerde partisinden rakibi olması beklenen DeSantis’i kendi sosyal medya hesabı TruthSocial’da yaptığı paylaşımda eleştirdi.

Trump, DeSantis’in kendisine karşı anketlerde pek iyi durumda olmadığını belirterek, “Eğer yalnızca Cumhuriyetçi Parti’ye zarar verecek ve bir şekilde (partiyi) bölecek olan başkan adayı olma kararını alırsa, el üstünde tutulan ve değerli MAGA oylarını kaybedeceğine ve bir daha asla başarılı bir aday olamayacağına inanıyorum” dedi.

Trump ayrıca DeSantis’in Florida seçmenlerinin varsaydığı gibi vali olarak kalmasının daha iyi olacağını söyledi. “Sadece söylüyorum. Ama kim bilir?” diyerek mesajını bitiren Trump’ın bu paylaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

DeSantis ise Trump’ın bu uyarısına henüz bir yanıt vermedi. Ancak DeSantis’in 2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı için çalışmalara başladığı iddia ediliyor.

Morning Consult tarafından 3 Nisan’da düzenlenen ankette, katılımcıların yüzde 55’i Trump’a, yüzde 26’sı ise en yakın rakibi DeSantis’e oy vereceğini açıklamıştı. Trump, ocak ayında düzenlenen ankette ise, DeSantis’in 17 puan önünde çıkmıştı.

Donald Trump Ron DeSantis cumhuriyetçiler amerika birleşik devletleri Joe Biden