Trump Taraftarlarının Kurduğu Sosyal Medya Platformu, Online Mağazalardan Kaldırılıyor

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesaplarının birer birer kapatılmasının ardından ABD'deki muhafazakârların, aşırı sağcıların ve Cumhuriyetçi Partililerin daha sık kullandığı Parler isimli sosyal medya platformu da şirketler tarafından kaldırılmaya başladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesaplarının birer birer kapatılması sonrasında ABD'deki muhafazakârların, aşırı sağcıların ve Cumhuriyetçi Partililerin daha sık kullandığı Parler isimli sosyal medya platformu da şirketler tarafından kaldırılmaya başladı. 

Trump'ın "tekrar tekrar kuralları ihlal ettiği" ve "şiddet eylemlerine neden olabilecek açıklamalar yaptığı" sebebiyle kalıcı olarak Twitter hesabının kapatılmasının ardından Trump'ın Facebook ve Snapchat hesapları da kapandı. Bunun ardından Cumhuriyetçi Partililer ve ABD'deki sağcılar arasında, sosyal medya devleri tarafından "susturuldukları" iddiasıyaygın hale geldi. Alternatif olarak kullanılan Parler isimli platforma yönelim arttı.

Diğer taraftan Parler, Apple ve Google'un uygulama mağazalarında 'şiddet dolu içerik' gerekçesiyle askıya alındı. Bir gün sonra ise Amazon'un ağ barındırma hizmeti AWS'de de benzer bir adım atıldı. Amazon, Parler içeriklerinin kamu güvenliğine çok gerçek tehlike oluşturmasına rağmen platformun içeriği ılımlı hale getirme adımı atmaması nedeniyle bu kararı aldığını duyurdu.

parler amazon apple google trump twitter hesap kapatıldı yasak kaldırıldı sosyal medya