Trump TikTok'a Verdiği Süreyi Uzatmıyor: Ya Satılacak Ya Kapatılacak

TAKİP ET

ABD'de TikTok isimli Çin merkezli uygulamaya ABD'li bir şirkete satılması için verilen 15 Eylül tarihinin uzatılmayacağı açıklandı.

Casus yazılımlarla ilgili şüphelere konu olan Çinli ByteDance şirketine ait TikTok isimli sosyal medya uygulaması ABD'de kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya. Uygulamanın ABD'li bir şirkete satılması için son tarih olarak belirlenen 15 Eylül tarihinin uzatılmayacağı açıklandı.

Michigan ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Donald Trump, konuya ilişkin "Ya Tiktok'u güvenlik sebepleriyle bu ülkede kapatacağız, ya da bu uygulama başka ABD'li bir şirkete satılacak. Şirkete 15 Eylül'e kadar verilen mühleti de uzatmayacağım" ifadelerini kullandı.

Bir süre önce Microsoft'tan yapılan bir açıklamada uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki hizmetleri ile bu ülkelerde faaliyette bulunma hakkını satın almaya yönelik anlaşma yapmak için ByteDance şirketiyle görüşüldüğü duyurulmuştu.

ByteDance, TikTok'u 15 Eylül tarihine kadar satmaz veya satamazsa uygulama ABD'de faaliyette bulunma hakkını kaybedecek.

abd çin donald trump microsoft bytedance tiktok kanada yeni zelanda avustralya