Trump Yönetimi, Yanlışlıkla İtalyan Pizzacıya Yaptırım Uygulamış

TAKİP ET

Trump yönetiminin Beyaz Saray'da bulunduğu son günde yanlışlıkla İtalyalı bir pizza restoranı sahibine yaptırım uyguladığı ortaya çıktı.

ABD Hazine Bakanlığı'na göre yaptırımlar Veronalı bir catering şirketini ABD'nin Venezuela'nın petrol sektörüne yönelik yaptırımlarını delme girişiminde bulunduğu gerekçesiyle yapıldı.

Banka Hesapları Engellendi

Catering şirketinin sahibi olan Alessandro Bazzoni; Venezuela'ya yönelik yaptırımları delmediğini, yaptırım kararını öğrenince kafasını karıştığını söyledi. "2 ay önce bir sabah hesabımı kontrol etmek için bankaya gittiğimde yaptırım listesine alındığımı öğrendim. Banka müdürüne bakın bugün 1 Nisan değil, 1 Şubat dedim; çünkü şaka zannettim" diyen Bazzoni, yaşadığı şoku anlattı.

Alessandro Bazzoni'leri karıştıran Trump yönetiminin yaptırım kararını yanlış kişiye uyguladığının anlaşılması üzerine ABD Hazine Bakanlığı bu hafta Bazzoni'yi ve pizza restoranıyla aynı adresi paylaşan catering şirketini yaptırım listesinden çıkardığını duyurdu.

Venezuela'nın yaptırımlara rağmen petrol satabilmesi için kurulan bir ağda görev alan Bazzoni'yi arayan Trump yönetiminin yanlışlıkla kendisine yaptırım uygulaması hakkında konuşan catering şirketi sahibi Bazzoni, pandemi nedeniyle zaten zorlu günler geçirdiğini ifade ederek, "Banka hesaplarına erişememin benim için çok daha ağır sonuçları olabilirdi" dedi.

 

trump yönetim abd venezuela yanlış kişi pizzacı catering yaptırım petrol bazzoni alessandro