Trump'ın Çin Virüsü Bulaşan Hastalara Hitler Usulü Yaklaştığı İddiası Gündemde

TAKİP ET

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın görevde olduğu dönemde Çin virüsü bulaşan hastaları Küba'nın Guantanamo Körfezi'nde bulunan askeri üsteki hapishaneye göndermek istediği iddia edildi.

Çin virüsünün Çinliler tarafından laboratuvarda üretildiğine inanan Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. 

Donald Trump yönetiminden 180 kişiyle yapılan röportajlara yer verilen "Kabus Senaryosu: Trump Yönetiminin Tarihi Değiştiren Salgınla Mücadelesinin İçinden" adlı kitapta Trump'ın, Şubat 2020'de yapılan ve yurt dışında Çin virüsüne yakalanan Amerikalıları evlerine getirmenin tartışıldığı bir toplantıda, "Bu kişileri koyacağımız bir ada yok mu? Guantanamo'ya ne dersiniz? Biz ancak ticari malları ithal ederiz, virüsü değil" dediği öne sürüldü.

Çin virüsüne yakalanan hastaları insan hakları ihlalleriyle anılan Guantanamo'ya kapatma önerisi reddedilen Trump'ın aynı öneriyi tekrar sunduğunu ancak bu kez yetkililer tarafından sert bir dille uyarıldığını söyleyen kaynaklar, Trump'ın salgının ilk günlerinde yaşanan test krizi sebebiyle yapılan bir toplantıda çevresindekilere bağırarak, "Bu testler yüzünden seçimi kaybedeceğim. Hangi salak testlerin sorumluluğunu federal hükümete yükledi?" dediğini de iddia etti.

abd eski başkan donald trump çin virüsü koronavirüs covid hastaları hapihane kapatma guantanamo körfez küba