Trump'ın Erdoğan'a Sorduğu Soru Yüzünden Türk Diplomatlarının Nutku Tutulmuş

TAKİP ET

Eski ABD Başkanı Trump'ın kurmaylarından Stephaine Grisham'ın yayımlayacağı kitaptaki Erdoğan bölümü ortaya çıktı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kurmaylarından, Beyaz Saray Basın Sözcüsü olarak ve aynı zamanda Melania Trump'ın da kalem müdürü olarak görev yapmış olan Stephanie Grisham, Trump'ın başkanlığı süresince biriktirdiği anılarını bir kitap halinde yayımlayacak.

Önümüzdeki hafta yayımlanacağı belirtilen "I'll Takey Your Questions Now" isimli kitapta Trump'ın başkanlığı döneminde yaşanan dikkat çekici olaylara ve dedikodulara yer veren Grisham, Trump'ın Erdoğan'la yaptığı bir görüşmeye de yer verdi.

Grisham söz konusu görüşmede Trump'ın Erdoğan'a "Burada Geceyarısı Ekspresi filmini izleyen biri var mı" diye sorduğu, söz konusu soru karşısında Türk heyetinden çıt çıkmadığını aktardı.

Trump'ın "O sizin için biraz kötü bir film" dediğini aktaran Grisham "Heyetten çok az geri dönüş oldu. Belki birkaç kibar kıkırdamalar oldu ve daha sonra görüşme sanki ABD’nin başkanı bunu hiç söylememiş gibi kaldığı yerden devam etti" ifadelerini kullandı.

Oliver Stone tarafından yönetilen ve 1978 yılında vizyona giren Geceyarısı Ekspresi filminde ABD'li bir gencin Türkiye'de başına gelen "tatsız olaylar" konu ediliyor. Yönetmen Oliver Stone, filmin yayımlanmasından yıllar sonra Türklere karşı yanlış bir tutum takındığını belirterek özür dilemişti.

Trump'ın Erdoğan'a Sorduğu Soru Yüzünden Türk Diplomatlarının Nutku Tutulmuş