Trump'ın Senato'daki Yargılanması Yarın Başlıyor

TAKİP ET

Eski Başkan Donald Trump'ın halkı isyana teşvik etmek suçlamasıyla başlayacak yargılanması yarın Senato'da başlayacak.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak'ta gerçekleşen Kongre baskını sonucu halkı isyana teşvik etmek suçlamasıyla hakkında azil kararı başlatılmıştı. Trump'ın Senato'daki yargılanması yarın başlayacak. 

Temsilciler Meclisi’nin 9 Demokrat üyesi yargılama sırasında savcı görevinde olacaklar. Demokrat üyeler ‘Trump’ın sözleri olmasaydı 6 Ocak’ta Kongre baskını yaşanmayacaktı’ görüşünü Trump'a karşı kullanacak. Trump’ın yargılamada suçlu bulunabilmesi için 100 üyeli Senato’da 67 senatörün suçlu olduğu yönünde oy kullanması gerekiyor. Demokratlar’ın Trump’ı suçlu ilan edebilmesi için 17 Cumhuriyetçi senatörün de bu yönde oy kullanması gerekiyor.

Donald Trump’ın avukatlarının ise yargılamanın anayasaya aykırı olduğu yönünde savunma yapmaları bekleniyor. Avukatların savunmada Donald Trump'ın artık başkan olmamasına vurgu yapacağı düşünülüyor. 

Donald Trump Senato’daki yargılamada suçlu bulunursa, ardından bir daha kamu görevinde çalışıp çalışmayacağıyla ilgili ayrı bir oylama da yapılacak. Söz konusu oylamada 51 senatör ‘kamu görevinde çalışamaz’ yönünde oy kullanırsa Trump’ın 4 yıl sonra başkan adayı olamayacak.

donald trump azil süreç senato yargılama yarın başlıyor yargıç demokrat cumhuriyet kongre baskın 6 ocak