Trump'ın Serveti Başkanlığı Döneminde 700 Milyon Dolar Azaldı

TAKİP ET

İddiaya göre, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Başkan olduğu dönemde serveti 700 milyon dolar eridi.

İddiaya göre, eski ABD Başkanı Trump'ın, başkanlık yaptığı dönemde serveti 700 milyon dolar azaldı.. Bloomberg tarafından yapılan araştırmada, Trump'ın toplam servetinin bu kayıpla, 2,3 milyar dolara gerilediği ifade edildi.

Araştırmaya göre,Çin virüsü salgınında Trump'ın ofis binaları ve kendi adını taşıyan otelleri ağır gelir kaybına uğrarken, bu işletmelerin değerleri de buna bağlı olarak düştü.

Trump'ın servetinin dörtte üçünü gayri menkuller oluştururken başkanlığı öncesi ve sonrasındaki servet farkını hesaplamak için Mayıs 2016 ve Ocak 2021 arasındaki mali kayıtlarının incelendiği araştırmada Çin virüsü salgınında daha fazla sayıda kişinin evden çalışmaya başlaması ve bu eğilimin daha da devam edebileceği beklentisiyle Trump'ın tamamen ya da kısmen sahibi olduğu ofis gökdelenleri değer kaybına uğradı. Trump'ın taşınmazlarının değerinin bu dönemde yüzde 26 azaldığı belirtildi.

10'dan fazla otel ve turistik tesisle birlikte 19 golf sahasının sahibi ya da işletmecisi olan Trump, salgın sırasında, sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılabilecek bir spor olması nedeniyle golf popüler bir aktivite hale geldi. Ancak Trump'ın İskoçya'daki iki golf tesisi sürekli değer gelir kaybına uğradı.

Deutsche Bank da Trump ile Çalışmayı Bıraktı

 

1990'lardaki iflas başvurularından sonra Trump'a kredi vermeyi kabul eden tek banka olan Deutsche Bank da artık Trump ile çalışmayacağını duyurdu.

Araştırmaya göre, Trump'ın sahibi olduğu uçakların da değeri düşüyor. 2015'te Trump'ın yedi uçağının değeri 59 milyon dolar olarak hesaplanmıştı ve 2020'de yapılan bir değerlendirmede de beş uçağının toplam değerinin 6,5 milyon dolar olduğu açıklanmıştı. Bazı uçakları elden çıkarması nedeniyle filonun değerinin düştüğü anlaşıldı.

 

 

 

donald trump salgın pandemi ekonomi abd başkanlık dönemi geliri düştü serveti azaldı eridi 700 milyon dolar bitti zarar arttı gider gelir