TTB, Çadırların Kapalı Alanlara Kurulmaması Gerektiği Konusunda Uyardı: 2 Sağlık Çalışanı Zehirlendi

TAKİP ET

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Adıyaman'daki Yenimahalle pazar alanına kurulan çadır kentteki koşulların güvenli barınma ve ısınma olanaklarını sağlamadığını, iki sağlık çalışanının karbonmonoksit zehirlenmesi yaşadığını açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Adıyaman'daki Yenimahalle pazar alanına kurulan çadır kentteki koşulların güvenli barınma ve ısınma olanaklarını sağlamadığını, iki sağlık çalışanının karbonmonoksit zehirlenmesi yaşadığını açıkladı. TTB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, çadır kentlerin kapalı alanlara kurulmaması gerektiği uyarısı yapıldı.

Paylaşımda, 400-450 kişilik çadır kentte sadece iki tuvalet kabininin bulunduğu ve temiz su erişiminin olmadığına dikkat çekildi. Ayrıca, çadır kentin açık alan bölümünde hem çadırlar arası mesafenin az olduğu hem de çadırların etrafına küçük su kanalları oluşturulmadığı belirtildi.

TTB, deprem bölgesindeki birçok çadır kentte görülen sorunların su baskını, yangın ve salgın hastalık gibi riskleri büyüttüğünü ifade etti. Geçici barınma alanlarının AFAD tarafından kurallara uygun bir şekilde düzenlenerek depremzedeler ve sağlık çalışanları için güvenli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

türk tabipleri birliği ttb çadır çadırkent akp adıyaman milletvekili soba zehirlenmesi karbonmonoksit zehirlenmesi