TTB: Hastalık Atlatılsa Bile 'Uzun Dönem Etkileri' Sürüyor

TAKİP ET

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Çin Virüsü'nün "uzun dönem etkilerine" ilişkin gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarını yayımladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Çin Virüsü'nün uzun dönem etkilerine ilişkin olarak yapılan bir araştırmanın sonuçlarını yayımladı.

ABD'li bilim insanları tarafından Çin Virüsü'ne yakalanan 47 bin 910 hastanın verileri kullanılarak gerçekleştirilen araştırmada, hastalığa yakalanan kişilerin yüzde 80'inin en az bir uzun vadeli belirti gösterdiğini keşfetti.

Araştırma sonuçlarına göre hastalarda görülen uzun dönem etkiler içerisinde en fazla rastlanan semptom yüzde 58'le "yorgunluk". Bunun yanında görülmeye devam eden belirtiler arasında yüzde 44 ile "baş ağrısı", yüzde 27 ile "dikkat bozukluğu, yüzde 25 ile "saç dökülmesi", yüzde 24 ile "nefes darlığı, yüzde 23 ile "tat kaybı", yüzde 21 ile "koku kaybı", yüzde 21 ile "solunumda hızlanma" gibi belirtiler yer alıyor.

TTB'nin yayımladığı "COVID-19'un Uzun Dönem Etkileri" isimli görselde hastalığın görülmeye devam eden etkilerine geniş olarak yer verildi.

TTB Hastalık Atlatılsa Bile Uzun Dönem Etkileri Sürüyor