Tuğba Özay İsyan Etti: Kendi Vatandaşım İçin Çadır, Erzak Dileniyorum. Böyle Bir Sistem Var Mı?

TAKİP ET

Sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile yetkililere isyan eden Özay, depremin en çok etkilediği bölgelerdeki vatandaşların çadır ve erzak gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalındığına dair şikayetlerini dile getirdi.

6 Şubat tarihinde gerçekleşen iki büyük deprem, 7.7 ve 7.6 şiddetleriyle Türkiye'nin birçok bölgesini etkiledi. Depremler sonrası, birçok ünlü isim deprem bölgesine giderek yardım çalışmalarına katıldı. Tuğba Özay da bu isimlerden biriydi. Depremden en çok etkilenen Hatay şehrinde yer alan Özay, depremin ardından başlayan yardım çalışmalarında yer aldı.

Aykırı'nın haberine göre, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile yetkililere isyan eden Özay, depremin en çok etkilediği bölgelerdeki vatandaşların çadır ve erzak gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalındığına dair şikayetlerini dile getirdi. Özay, "Kendi vatandaşım için çadır, erzak dileniyorum. Böyle bir sistem var mı?" şeklinde konuştu.

Özay, videoda gösterdiği çadırın içini de göstererek, insanların bu koşullarda yaşamak zorunda kalmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Gerçek anlamda milliyetçi, vatansever olanların ülkesinin evlatlarına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Özay'ın paylaşımı kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve birçok kişi tarafından izlendi.

Özay şunları söyledi:

"Bu yaşamak mı? Siz bu insanlara 2. Sınıf vatandaş muamelesi yapamazsınız. Gerçek anlamda milliyetçiyseniz, vatanseverseniz, bu coğrafyayı, toprakları seviyorsanız, Atalarınızın kemiklerini sızlatmak istemiyorsanız bu vatanın evlatlarına sahip çıkacaksınız. Ekranlara çıkıp şov yapmakla olmaz bu işler. Biz günlerdir sahadayız."

tuğba özay hatay deprem depremzede çadır milliyetçilik