Tuğba Özay'dan Yeni Akit Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

Manavgat'taki yangının çiftliğine sıçradığını öğrendikten sonra felç geçirdiğini söyleyen ancak bir süre sonra katıldığı açılıştan görüntüler paylaşan Tuğba Özay, kendisi hakkında yaptıkları haber sebebiyle Yeni Akit hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tuğba Özay, kendisi ile ilgili haber yapan Yeni Akit gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatı Edip Önder ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Özay, adliye önünde basın açıklaması yaptı. 

Yeni Akit'in ''Manken Tuğba Özay'ın bacak gösterip aldığı çiftliği de mi varmış'' başlıklı haberinin ardından suç duyurusu yapan eski manken Özay, “Bir yandan hakkımda yapılan linç kampanyasıyla mücadele etmek inanılır gibi değil ya? Felç olsaydım daha mı mutlu olacaktınız arkadaşlar? Allah korudu. Her gün ağacını, çiçeğini suladığım bahçelerim gitti. İnsanlar evi yanmamış ki diyor, inanılır gibi değil. Ben o gün felç geçiriyordum. Bakın hâlâ daha kollarım mor. Ben hiç kimseye yalan söylemedim. Beni doktorlarımız kurtardı. Kendimden geçmiştim. 14 sene içinde ikinci büyük yangın felaketi yaşamış bir insanım. İnsan çantasını kaybediyor, ayakkabısının topuğu kırılıyor da üzülüyor. Orada kilometre karelerce ormanlarımız yok oldu gitti. Binlerce vatandaşımız evsiz. Ülkece seferber olmalıyız. Kavga zamanı değil. Benim bu kadar üstüme gelmeyin. Bu kadar linci hak edecek ne yaptım ben ya? Ben sizin görmediğiniz neler yapıyorum şu anda” diye konuştu.

Açılışa Gitmeme Talebim Reddedildi

Özay, açılışı iptal etmek istediğini söylediğini ancak “Hayat devam ediyor” denilerek teklifinin reddedildiğini söyledi.

Yeni Akit'in haberinin halkı kin ve nefrete sürüklediğini belirten Avukat Edip Önder ise haberin “insanlık adına utanç verici olduğunu, kamuoyunu aydınlatıcı hiç özelliği olmadığını ve haber niteliği taşımadığını” belirterek suç unsurları içerdiğini söyledi. 

Ne Olmuştu?

Manavgat'taki yangının çiftliğine sıçradığını sanarak yangın bölgesine doğru yola çıkan ve yol boyunca ''Ne olur bize yardım edin'' diyerek yardım çağrısında bulunan Özay, üzüntüye dayanamayarak felç geçirdiğini duyurmuştu.

tuğba özay felç manavgat yangın yeni akit suç duyurusu bacak çiftlik