Tuğrul Türkeş'ten, Kutalmış Türkeş ve MHP'liler Arasındaki Kavgaya 'Okuduğumda Gözüm Acıdı' Yorumu

TAKİP ET

Tuğrul Türkeş, Kutalmış Türkeş ile MHP'li isimler arasında geçen açıklamalara yorum yaptı.

Adana Ülkü Ocakları, İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ayyüce Türkeş'i ihanetle suçlamıştı. Ayyüce Türkeş’in “Adana’nın hakkı daha fazlası” yazılı pankartının hemen yanına asılan pankartta "Adana’da ihanete geçit yok. Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder" sözlerine yer verilmişti.

Kutalmış Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada MHP'li isimleri hedef almıştı. 

Kutalmış Türkeş'ten, Adana'da Ayyüce Türkeş'i Hedef Alan MHP'lilere: Sizlerin Türkeş'in Evladı Olması İmkansız

Kutalmış Türkeş ve MHP'li isimlerin kullandıkları dili eleştiren AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş konuyla ilgili yorum yaptı. 

T24'e konuşan AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş,  “Okuduğumda gözüm acıdı”  dedi. Türkeş, şu ifadeleri kullandı: 

"Üzücü bir olay, herkesin kullandığı dil kötü. Sadece siyasette değil gündelik hayatta da hiç kimse böyle bir dili kullanmamalı. Bu dil hiç kimseye yakışmıyor. Okuduğumda gözüm acıdı.

Adana’da büyükşehir belediye başkanlığı seçimi var, kimse yoğurdum ekşi demez. Herkes kendine göre bir afiş yapmış. Onun üzerine de yetkili, yetkisiz insanlar sosyal medyada buna yorum yapıyor. Olayın özü bu… Bunların yan yana asılmasından sebeple birtakım siyasi olarak resmi sıfatları olmayan şahıslar, sosyal medyada birbirlerine yorum yapıyor. Çıplak fiil bu. Buradan ideoloji tartışması çıkmaz. İki tane bezin üzerine ne Türkeş ismi tartışılmaya uygun ne Türk siyaseti, ne de büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı tartışılmaya uygun. Bunlar ciddi konular. “

Aynı anneden olmadıklarını belirten Tuğrul Türkeş, ne Ayyüce Türkeş ne de Kutalmış Türkeşle görüştüğünü belirtti. 

tuğrul Türkeş ayyüce türkeş taş alparslan türkeş kutalmış türkeş adana büyükşehir belediyesi iyi parti akp ankara milletvekili