TÜGVA Belgelerinde 'Kim Milyoner Olmak İster' Skandalı

TAKİP ET

Gazeteci Murat Ağırel, yandaş vakıf TÜGVA'nın "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasına bile el attığını ortaya çıkardı.

Gazeteci Murat Ağırel, Halk TV'deki köşesinde yayımladığı yazısında TÜGVA'nın "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasına bile el attığını ortaya çıkardı.

Yazısına "Bakın en başta şunu söyleyeyim: Her yıl belediyelerden ve kamu kurumlarından milyonlarca lira destek alan bu iktidar yanlısı vakıflar, AKP’nin ardından bir bir yok olacak ya da kapanacak. Biz de ileride 5-10-15 yıl sonra bir ismi araştırırken geçmişine baktığımızda TÜGVA’yı görünce diyeceğiz ki 'Haa bir dakika orada dur bakalım. Sen yıllarca bu milletin sırtında kambur olmuşsun kenara çekil…'" ifadeleriyle başlayan Ağırel, TÜGVA belgelerinde kendisini şaşırtan "İş takibi dosyası"nda yer alan dikkat çekici bilgileri aktardı.

Dosyada belli isimlerin görevli oldukları konularla yer aldığını belirten Ağırel, "Görev tarihi olarak 13 Aralık 2016 yazılmış. Görevin konusu ise 'Kim Milyoner olmak ister yarışmasına katılacak bayan katılımcı sayısı' ve her çarşamba günü öğleden önce kadın katılımcılarının programa kaydı yapılması istenmiş karşısında da 'yapıldı kaydı' yazılmış. Uzunca düşündüm... Acaba yarışmaya izleyici mi gönderiliyor, yarışmacı mı diye araştırmaya başladım" ifadelerini kullandı.

Yarışmacıların Kazandıklarının Bir Kısmı Vakfa Aktarılıyordu

Ağırel dosyayı gönderen kişiye bu durumu sorduğunda ise kendisine "Evet bizzat ben şahidim. Esad Erdoğan koordinasyonunda kişiler gidiyordu. Gelir olur ise bir kısmı vakfa olacak şekilde ayarlama yapılıyordu. Şu an EPİAŞ’da çalışan o dönem Genel Başkan Yardımcısı Suat Kır yapıyordu. Sonra Rabiya (Kazak) hanıma bu görev verildi. Suat’ın bırakmasının sebebi Yunus Becit’in eşinin yarışmaya katılması oldu. Suat Kır daha önce Berat Albayrak’ın özel kalem müdürlüğünü yapıyordu" yanıtını verdiğini aktardı.

Dosyada belirtilen tarihlerde yarışmaya katılan kişileri izlediğinde karşısına çıkan isimleri aktaran Ağırel, örnek olarak TÜGVA Yönetim Kurulu'nda görev almış Papillon Ajans'ın sahibi Yunus Becit'in eşinin 22 Nisan 2017'de, TÜGVA üyesi Şerife Tuğçe Doğan'ın 11 Mart 2017'de, Hicret Kızılkaya'nın ise 25 Mart 2017'de programa katıldığını belirtti.

TÜGVA'nın bu konuda kendisine cevap vermeyi reddettiğini belirten Ağırel yazısında "İnsanın aklı almıyor. AKP’si, TÜGVA’sı, yöneticisi, danışmanı, vekili vesairesi, bir örgütlenme nasıl bu kadar hak yiyebilir. Binlerce kişinin katıldığı eğlence programında bile araya adam sokabilmek herkesin aklına gelmez…" ifadelerine yer verdi.

Murat Ağırel'in Halk TV'de yayımlanan yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

TÜGVA Belgelerinde Kim Milyoner Olmak İster Skandalı Yarışmacıların Kazandıklarının Bir Kısmı Vakfa Aktarılıyordu