TÜGVA Yalnız Değil: Yandaş Vakıflar Yapılanması Ortaya Çıktı

TAKİP ET

TÜGVA mensuplarının devlet kadrolarına nasıl yerleştirildiğinin ifşa olmasından sonra yandaş 7 vakfın özel yurtları ele geçirmek için yaptıkları toplantılar ortaya çıktı.

Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı belgelerle AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu ve halen YİK Başkanlığı'nı yürüttüğü TÜGVA mensuplarının devlet kadrolarına nasıl yerleştirildiğini liste liste yayımlamıştı.

Cihan, yaptığı yeni paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Yapılanma TÜGVA'dan ibaret değil. Örneğin yurtlara çökmek için 7 oluşum toplantı yapıyor. Liste hazırlanıyor, talepler iletiliyor, sonra aralarında paylaşım yapılıyor. İlk listede 821, ikincide 285 bina var. Yani öğrenciler yurt bulamazken meğer mevcut binalar bunlara dağıtılmış.

Cihan bir sonraki paylaşımında ise TÜGVA'nın il temsilcilik binalarının belediyeler ve valiliklerin kaynaklarıyla, yani vatandaşın paralarıyla karşılandığını ortaya çıkardı.

Metin Cihan paylaşımında "Vergiler de TÜGVA'ya gidiyor. Belediyeler ve valilikler eliyle kamu kaynakları bu yapılanmaya aktarılıyor. "Mali Destek Raporu" başlıklı dosyada bunu çok net görebiliyoruz" ifadelerine yer verdi.

TÜGVA Yalnız Değil Yandaş Vakıflar Yapılanması Ortaya Çıktı