Tüm ABD Eyaletleri Olası Silahlı Gösterilere Karşı Alarmda

TAKİP ET

ABD'de 50 eyalet ve başkent Washington, seçilmiş Başkan Joe Biden'ın Çarşamba günü gerçekleşecek yemin töreni öncesi bu hafta sonu yapılabilecek olası silahlı eylemlere karşı alarma geçti.

Geçen hafta beş kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların tekrarını önlemek için Washington'a binlerce Ulusal Muhafız konuşlandırıldı.

FBI, Trump destekçilerinin 50 eyalet başkentinde olası silahlı yürüyüşler yapabileceği uyarısında bulundu.

Bu arada Biden da, Trump'ın başlıca politikalarını geriye çevirmek için planlarını açıkladı.

ABD medyasında yer alan haberlere göre Biden Beyaz Saray'a adım atar atmaz, selefinin yönetimiyle kopuşa işaret eden bir dizi başkanlık emri imzalayacak. Buna göre Biden; ABD'yi Paris İklim Anlaşması'na geri döndürecek, çoğunluğu Müslüman ülkelerden seyahat yasaklarını kaldıracak, federal binalarda ve eyaletler arası seyahatlerde maske takmayı zorunlu hale getirecek.

Biden da selefi Trump gibi Kongre'yi aradan çıkartmak için başkanlık emirlerini kullanabilecek olsa da, geçen hafta açıkladığı 1,9 trilyon dolarlık ekonomiyi canlandırma paketi ve göç reformu yasasının Kongre üyeleri tarafından onaylanması gerekiyor.

kongre binası kongre binası baskını capitol capitol baskını trump yanlıları konfederasyoncular trump taraftarları cumhuriyetçiler demokratlar cumhuriyetçi parti demokrat parti biden joe biden trump donald trump