Tüm Kapalı Mekanlarda Aşı Zorunluluğu Gündemde

TAKİP ET

Aşılarını yaptırmayan vatandaşlara yönelik yeni yaptırımların gündemde olduğu bildirildi.

Salgınla mücadele kapsamında başlatılan yaygın aşılama programında ilk doz aşılama oranları yüzde 85'lerin üzerine çıktı. Ancak yüksek oranlara ulaşıldıkça yavaşlamaya başlayan aşılama hızını artırmak amacıyla, aşılarını yaptırmayan insanlara dünyanın birçok yerinde yaptırımlar getirildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Türkiye'de de benzeri yaptırımlar yolda. Habere göre restoran, kafe, AVM gibi kapalı mekanlara girişlerde vatandaşlardan HES kodu yerine aşı kartı isteneceği belirtiliyor.

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte vaka ve ölüm sayılarında yaşanabilecek olan artış endişesi ile hükümetin yerli aşı çalışmasına hız verdiği, yabancı aşılara güvenmediği düşünülen kişiler için yerli aşı kampanyası yapılacağı kaydedildi.

Bunun yanında yerli aşı Turkovac'ın hatırlatma amaçlı üçüncü doz olarak uygulanmasının planlandığı, bu amaçla günde 300 bin doza kadar üretim sağlayabilecek 3 firma ile anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Eğer imkan oluşursa yerli aşının ihracatının da gündeme gelebileceği, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun aşı numuneleri üzerinde yapacağı 14 günlük incelemenin ardından kasım ve aralık aylarında Turkovac'ın kullanıma girebileceği öngörülüyor.

Tüm Kapalı Mekanlarda Aşı Zorunluluğu Gündemde