Tunç Soyer: Can Dostlarımızın İtlaf Edilmesine Asla Müsaade Etmeyiz

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, başıboş köpek sorunu hakkında konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen’de kurulan Sahipsiz Hayvan Hastanesi'nin açılışında konuşan Tunç Soyer, başıboş köpeklerin uyutulması veya itlaf edilmesi fikrine tepki göstererek "Kimse bize medeni ülkeler bu işi çoktan bitirdi, uyutalım geçelim demesin. Ne uyuturuz ne de uyuruz. Can dostlarımızın itlaf edilmesine asla müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.

Son dönemde başta çocuklar olmak üzere birçok vatandaşın başıboş köpekler tarafından saldırıya uğramasından hükümeti sorumlu tutan Soyer, "Bugün yaşanan ve maalesef vatandaşlarımızın sokak hayvanları tarafından zarar görmesine neden olan müessif olayların sorumlusu sokak hayvanları değil bu ülkeyi yönetenlerdir."

Soyer, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Uzun süredir kamuoyunda sokak hayvanlarının bertaraf edilmesiyle ilgili yürütülen algı operasyonunu üzüntüyle izliyorum. Bizler, bu ülkenin insanları, hayvan hakları konusunda asırlardır Batı’dan birkaç gömlek ilerideyiz. Daha uygarız. Biz, yaşam alanlarımızda can dostlarımızla birlikte yaşarız. Ekmeğimizi onlarla paylaşırız. Bu bir tesadüf değil, Anadolu insanının asırlardır süren tercihidir. Çok açık söyleyeyim… Sokak hayvanlarını itlaf etmek bizim medeniyetimizde yoktur. Bu, Batı medeniyetinin bir tercihidir. Teknolojide, sporda, ekonomide ve ticarette batı normlarından elbette ilham alırız, almalıyız. Fakat hayvanlara karşı adalet konusunda, onların bizim uygarlığımızdan ilham almasını bekleriz. O yüzden kimse bize medeni ülkeler bu işi çoktan bitirdi, uyutalım geçelim demesin. Ne uyuturuz ne de uyuruz. Can dostlarımızın itlaf edilmesine asla müsaade etmeyiz. Çünkü biz doğaya kuru bir merhamet değil, adalet borçluyuz. Bugün yaşanan ve maalesef vatandaşlarımızın sokak hayvanları tarafından zarar görmesine neden olan müessif olayların sorumlusu sokak hayvanları değil bu ülkeyi yönetenlerdir."

tunç soyer başıboş köpek açılış