Tunç Soyer'e Osmanlı Devleti'ne ve Vahdettin'e Hakaret Ettiği Gerekçesiyle Soruşturma Açıldı

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, Osmanlı Devleti'ne ve Vahdettin'e hakaret ettiği gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı, Tunç Soyer'in 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu kutlamalarında söylediği ''Yüzyıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti.'' sözleri üzerine soruşturma başlattığını açıkladı.

Açılan soruşturma hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Soyer: ''İçişleri Bakanlığı’nın 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarındaki konuşmamdan dolayı bana soruşturma açtığını öğrendim. Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. Maksadım çok açıktır: Milletin egemenliğine göz dikenlere karşı Cumhuriyetimizin yüz yıllık değerlerini ve devrimlerini savunmak, tüm tehlike ve tehditlere karşı korumak. Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!'' ifadelerini kullandı.

 

tunç soyer soruşturma içişleri bakanlığı vahdettin osmanlı