Tunç Soyer İzmir Körfezi'nde Müsilajdan Eser Bulamadı

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi Güzelbahçe İkinci Liman Hal Plajı'nda yaptığı dalışta "müsilajdan eser" bulamadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sualtı Görüntüleme Takımı ile birlikte Güzelbahçe Halk Plajı'nda yaptığı dalış sonrasında yaptığı açıklamada, "İzmir Körfezi'nde müsilaj olup olmadığı merak konusuydu. Bugün yaptığımız bu dalışta sualtından çektiğimiz fotoğraflarda görüyoruz ki Körfez'deki canlı hayatı çeşitlenerek devam ediyor. Müsilajdan eser yok; tam tersi giderek temizlenen, her geçen gün bir parça daha renklenen Körfezimiz var. Bunun gururunu yaşıyorum. Denizin dibinde anemonlar, karagöz ve sarpa sürüleri, taş mercanlar, sünger, horozbina balığı, tüplü boru kurtları gördük.

Tüplü boru kurtları daha önce Körfez'de olan ancak kirlilik nedeniyle Körfez'i terk eden türlerden birisi. Şimdi geri dönüyorlar. Temiz, akvaryum gibi denizlerde yaşayan bu türün sayısının oldukça arttığını görmüş olmak bizi sevindirdi. Çok memnun oldum. Körfez temizlendikçe daha da çoğalacaklar. Çok daha pırıl pırıl günler göreceğiz. Körfez'de yüzme hedefimizi koruyoruz ve her gün o hedefe daha çok yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir Körfezi'nin korunması için biyolojik arıtma tesislerinin faaliyette olduğunu belirten Soyer, yağmur suyu ve pis su ayrıştırma kanalı yapımına hız verileceğini kaydetti.

2 yılda yapılan yatırımlara İzmir'in Türkiye'nin en fazla "Mavi Bayraklı Halk Plajı" bulunan kenti olduğunu belirten Soyer, "Bu yıl özel tesisler de dahil olmak üzere mavi bayraklı plaj sayımız 66'ya çıktı. Bugün Güzelbahçe'de dalış yaptığımız nokta Körfez kıyısındaki ilk mavi bayraklı plajımız" şeklinde konuştu.

Tunç Soyer İzmir Körfezi'nde Müsilajdan Eser Bulamadı