Tunç Soyer Sığınmacı Meselesinde Türklere Parmak Salladı: Onlarla Yaşıyoruz, Bunu Herkesin Hazmetmesi Lazım

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yasa dışı göçmenlere ilişkin tepki çeken açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer FOX TV'de konuk olduğu Çalar Saat programında yaptığı açıklamalarda "Kentsel Adalet Daire Başkanlığı kurduk, gündelik hayatlarında kolaylaştırıcı olmak, entegrasyon sağlamak için. Adalet arayışları, sağlık sorunları ne varsa bunlarla ilgilenen özel bir dairemiz var. Onlar bir biçimde hayatın içerisindeler. Onlarla yaşıyoruz. Bunu herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz lazım" diye konuştu.

Kullandığı ifadelerin kamuoyunda büyük tepki çekmesi üzerine Soyer, resmi Twitter hesabı üzerinden yasa dışı göçmenlerle bir arada yaşamak zorunda olan halka izahat verdi. Soyer paylaşımında "Gündemdeki konuya yönelik şahsıma eleştirilerin geldiğini görüyorum. Açık sınır politikası ile ülke sınırlarımız yok sayılıyor ve milyonlarca insan sınırlarımızdan giriyor. Benim görevim ise İzmir'de toplumsal barışı korumak ve her insana eşit hizmet vermeye devam etmektir.

Din, dil, ırk fark etmeksizin kimseyi sudan, hizmetten, güvenlikten yoksun bırakmam, bırakamam. Bu her şeyden önce uygulanan yanlış politikalara değil, insanlığa kesilen bir ceza olur. Yönetememenin sonucu olarak da görsek masumlara kesilen hiçbir ceza bize ait olamaz" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha önce de HDP liderleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar ve birçok HDP milletvekilinin katıldığı "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri" adı verilen grubun düzenlediği "Demokrasi için bir nefes" mitinginde Buldan ve Sancar'la birlikte konuşma yapmış, bu da kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Tunç Soyer Sığınmacı Meselesinde Türklere Parmak Salladı Onlarla Yaşıyoruz Bunu Herkesin Hazmetmesi Lazım