Tunç Soyer Su Uyarısı Yaptı: Ciddi Bir Tehdit Kapımızda

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in su ihtiyacını karşılayan barajlardaki su oranının kritik seviyeler düşmesinin ardından İzmirlileri uyardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in su ihtiyacını karşılayan barajlardaki su oranının kritik seviyeler düşmesinin ardından İzmirlileri uyardı. Soyer, yaşanan kuraklıktan dolayı doluluk oranı %35’e düşen Tahtalı Barajı havzasından çağrı yaptı. Tüm dünyada yaşanan iklim krizinin Türkiye'yi de etkilediğini ifade eden Soyer, “Ciddi bir tehdit kapımızda. Herkesi suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyorum” sözleriyle İzmirlileri su tasarrufuna davet etti.

Soyer, kentin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan ancak son dönemde kuraklık nedeniyle su seviyesi kritik orana düşen Tahtalı Barajı havzasında incelemeler yaptı. İzmir'in can damarı konumundaki barajda su seviyesinin büyük ölçüde azaldığını ve bu durumun gözle görünebilir bir hal aldığını söyleyen Soyer, "Tahtalı’da geçen yıl aynı zamanlarda yüzde 65 olan doluluk seviyesi, bugün yüzde 35'lere düşmüş vaziyette. Bu bir alarm. Çok ciddi bir tehdit kapımızda” dedi.

Suyun dikkatli kullanılmaması durumunda çok büyük bir problemle karşı karşıya kalınacağnı belirten Tunç Soyer, şu ifadeleri kullandı:

“Çok hassas bir noktadayız. Çok kırılgan bir noktadayız. Şu anda birçok hemşerim, arkadaşım farkına varmıyor ama uyarı yapmak bizim görevimiz. Herkesin su kullanımında olağanüstü bir tasarruf yapması ve çok titiz olması gerekiyor. Bu vesile ile tüm İzmir'e çağrı yapıyoruz.”

 

tunç soyer izmir tahtalı barajı su uyarı tasarruf