Tunus, Türkiye ile Yapılan Ticaret Anlaşmasının Gözden Geçirilmesini İstiyor

TAKİP ET

Tunus Ticaret Bakanlığı yetkilisi, Tunus ile Türkiye arasındaki ticaret anlaşmasının acilen gözden geçirilmesini istediğini belirtti.

Tunus Ticaret Bakanlığı'nın Avrupa ile işbirliği direktörü Nbil Arfaoui, artan ticaret açığını azaltmak için Türkiye ile yapılan ticaret anlaşmasının acilen gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Arfaoui, Türkiye ile müzakerelerin anlaşmanın tadil edilmesine hatta iptal edilmesine açık olacağını ifade etti. 

Tunus Ticaret Bakanı Muhammed Boussaid de yaptığı açıklamada, Türkiye ile Tunus arasında ticaret dengesinin Tunus için çok dezantajlı olduğunu iddia ederek, "Ticaret anlaşmasının maddelerinin gözden geçirilmesini resmi olarak talep ettik, çünkü bizim göremiz yerel üretimi korumak" dedi.

Tunus Ticaret Anlaşması

2005 yılında Türkiye ile Tunus arasında serbest ticaret anlaşması imzalandı. Bakanlığın hesabında yer alan anlaşma detayı şu şekilde:

“Türkiye ile Tunus Arasında Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Ortaklık Anlaşması, 24-25 Kasım 2004 tarihlerinde Tunus’ta yapılan Ticaret Heyeti Programı vesilesiyle, Devlet Bakanı Sayın Kürşad TÜZMEN ile Tunus Ticaret Bakanı Sayın Mondher ZENAİDİ tarafından 25 Kasım 2004’te imzalanmıştır. Anlaşma’nın onaylandığına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, 10 Mayıs 2005 tarih ve 25811 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Anlaşma, 1 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir.''

tunus türkiye ticaret anlaşması iptal edilebilir