Tunus'ta Gerçekleştirilen Protestolarda 600'den Fazla Gözaltı

TAKİP ET

Tunus'ta ekonomik sıkıntılara ve sokağa çıkma yasağına karşı düzenlenen eylemlerde 632 kişi gözaltına alındı.

Tunus'ta ekonomik sıkıntılara ve sokağa çıkma yasağına karşı düzenlenen eylemlerde 632 kişi gözaltına alındı. Hükümet, üç gündür süren olayları "ayaklanma" ve "yağmalama" olarak niteledi.

Çin virüsü tedbirleri kapsamında 14 Ocak'ta başlayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı sonrasında, ülke genelinde bir çok şehirde sokağa inen göstericiler polisle çatıştı. Güvenlik güçleri, göstericileri göz yaşartıcı gazla dağıtmaya çalışırken, eylemciler taşlarla karşılık verip, yolları kapattı. İnternette paylaşılan görüntülerde bazı mağazaların yağmalandığına da rastlandı.

Gösterilere katılan 15-25 yaş arası gençlerin lastik yaktığını ve çöp konteynerlerini ateşe vererek güvenlik güçlerinin ilerleyişini engellemeye çalıştığını ifade eden Tunus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid el-Hayuni, eylemlere katılanlardan bazılarının özel mülke zarar verme, dükkanları yağmalama gibi girişimlerde bulunduğunu belirtti

Çin virüsü salgınının etkisiyle temel döviz girdisi ve istihdam kaynağı turizm gelirlerinden mahrum kalan Tunus'ta, gençler arasında yüksek orandaki işsizlik, alım gücünün zayıflaması, yatırımların azalması gibi ekonomik sorunlar kritik seviyeye ulaştı.

tunus protesto gösteri salgın virüs yağma ekonomik kriz işsizlik